Policy Briefs

Γερμανία: Υπό παρακολούθηση ακροδεξιοί υποψήφιοι λόγω πλαστού βιογραφικού

Γερμανία: Υπό παρακολούθηση ακροδεξιοί υποψήφιοι λόγω πλαστού βιογραφικού

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: TRIBUNE.GR - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ AfD ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δύο στελέχη της ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ελέγχονται για την υποβολή πλαστών βιογραφικών σημειωμάτων.

Τα μέλη του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που είναι υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να προσκομίσουν στην ηγεσία του κόμματος αποδείξεις των προσόντων και της επαγγελματικής τους εμπειρίας, καθώς έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι τα βιογραφικά δύο υποψηφίων περιείχαν ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις .

Σοβαρές αμφιβολίες έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τα βιογραφικά δύο από τους βασικούς υποψηφίους του AfD για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: τον Arno Bausemer και τη Mary Khan-Hohloch, που βρίσκονται και οι δύο στους 15 πρώτους της λίστας του AfD για τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές του 2024.

Ως απάντηση στο σκάνδαλο, η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε τη Δευτέρα (21 Αυγούστου) ότι οι 35 υποψήφιοι της λίστας πρέπει να υποβάλουν αποδεικτικά στοιχεία για να επαληθεύσουν τα βιογραφικά τους, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης t-online .

Η ηγεσία θέλει να διατηρήσει τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία, δήλωσαν οι συναρχηγοί του κόμματος Άλις Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλλα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa .

Ο κ. Bausemer ισχυρίστηκε ότι ολοκλήρωσε δύο πρακτικές πρακτικής άσκησης στη δημοσιογραφία, τις οποίες οι εργοδότες που αναφέρονται στο βιογραφικό διαψεύδουν δημόσια, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα του t-online . Άλλες δηλώσεις που αφορούσαν υποτροφία και θέση διοίκησης στη «φάρμα» των γονιών του κρίθηκαν επίσης αμφίβολες.

Ο κ. Bausemer αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες. «Θα αφήσω το βιογραφικό μου ως έχει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει τίποτα », είπε στο MDR ενώ επιτέθηκε στις «πλατφόρμες μίσους» στο Facebook.

Στο συνέδριο του κόμματος, η κ. Khan-Hohloch κατηγορήθηκε επίσης για «δόλια εξαπάτηση» .

Υπάρχουν “σοβαρές αμφιβολίες ως προς την ακρίβεια των δεσμευτικών δηλώσεων της [Mary Khan-Hohloch]” , μπορούμε να διαβάσουμε σε αυτήν την πρόταση που κατατέθηκε εναντίον της. Οι ισχυρισμοί σχετικά με την εκπαίδευσή του και την επαγγελματική του εμπειρία φαίνονται ασυμβίβαστοι μεταξύ τους και ως εκ τούτου «απίθανοι, ακόμη και αδύνατοι» .

Στην πρόταση που κατατέθηκε ζητείται επίσης η διεξαγωγή νέων εκλογών για τη θέση 14 του εκλογικού καταλόγου και η παύση του υποψηφίου. Ωστόσο, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε μετά από παρέμβαση της κ. Βάιντελ.

Για εβδομάδες, η βάση του κόμματος πίεζε για δράση σχετικά με τις αποκαλύψεις. Όταν τελικά η διοίκηση υποχώρησε, η απόφασή της να ζητήσει συστάσεις από όλους τους υποψηφίους υπερίσχυσε έναντι μιας πιο δραστικής πρότασης για έλεγχο και των δύο υποψηφίων.

Τα αποτελέσματα θα πρέπει να παρουσιαστούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Το κόμμα δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις συνέπειες εάν η έρευνα ενοχοποιήσει υποψηφίους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments