Ελλάδα

Φωτιές: Ο Έβρος το πιο ενεργό μέτωπο – Διαχειρίσιμες διάσπαρτες εστίες στη Βοιωτία

Φωτιές: Ο Έβρος το πιο ενεργό μέτωπο – Διαχειρίσιμες διάσπαρτες εστίες στη Βοιωτία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Η κατάσταση σε Βοιωτία και Πάρνηθα είναι καλύτερη, πλην της Δαδιάς, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι έχουν πέσει, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της Πυροσβεστικής, οι οποίες πλέον επικεντρώνονται σε ένα μικρό ενεργό μέτωπο νοτιοδυτικά στο Φρούριο της Φυλής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, οι οποίες όμως ήταν χαμηλότερης έντασης σε σχέση με αυτές που έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης, και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνέχιζαν να επιχειρούν όλο το βράδυ.

Ειδικότερα στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Απασχολεί το μέτωπο στην Υλίκη

Βελτιωμένη είναι και η εικόνα της πυρκαγιάς στη Βοιωτία, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο που απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι στην Υλίκη. Ακόμη υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στο Στείρι, οι οποίες όμως φαίνεται να είναι διαχειρίσιμες.

Ο Έβρος το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς 

Στη Δαδιά και στον Έβρο, γενικότερα, είναι το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», είπε πως η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα (Βοιωτία και Πάρνηθα) είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς, καθώς «στον Έβρο υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα και 85 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.