Πολιτική

Άδωνις: Το νομοσχέδιο προασπίζεται το δικαίωμα στην απεργία, αλλά αποκλείει τη χρήση βίας

Άδωνις: Το νομοσχέδιο προασπίζεται το δικαίωμα στην απεργία, αλλά αποκλείει τη χρήση βίας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Adonis Georgiadis, Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

«Αγωνιζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και τους δημοσιογράφους κ. Δημήτρη Τάκη και κ. Χριστίνα Κοραή.

«Όποιος έχει κινητό τηλέφωνο είναι γελοίο να λέει ότι φοβάται το γεωντοπισμό του»

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις νέες ταυτότητες και τις αντιδράσεις που υπάρχουν γύρω από αυτές, ο Άδωνις απάντησε πως «όλοι γνωρίζουν ότι οι ταυτότητες θα αλλάξουν. Η ταυτότητα που παίρνουμε σήμερα. το 2026 θα είναι άχρηστη. Είμαστε η τελευταία χώρα της Ε.Ε. που έχουμε αυτήν την ταυτότητα που έχουμε σήμερα.

Ακούω τις αντιδράσεις του κ. Νατσιού, του επικεφαλής της ΝΙΚΗΣ. Εμείς οι βουλευτές έχουμε ταυτότητα που συνδέεται με το ηλεκτρονικό σύστημα της Βουλής. Άρα και ο κ. Νατσιός που διαμαρτύρεται έχει την ίδια ταυτότητα, δεδομένου ότι είναι και ο ίδιος βουλευτής

Πιστεύω ότι οι νέες ταυτότητες είναι ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας. Εγώ ήμουν στον ΛΑΟΣ. Είχα εκφράσει τότε αντίστοιχες ανησυχίες, Η ζωή όμως προχώρησε. Οι άνθρωποι εξελιχθήκαμε. Όποιος έχει κινητό τηλέφωνο είναι γελοίο να λέει ότι φοβάται το γεωεντοπισμό του. Και αυτό γιατί το κινητό τηλέφωνο επιτρέπει το γεωεντοπισμό του. Υπάρχει αυτόματο σήμα στα κινητά τηλέφωνά μας και γίνεται εύκολα ο εντοπισμός. Άρα,  το κράτος δεν χρειάζεται ταυτότητα ούτε άλλα πρόσθετα μέσα για να εντοπίσει.

Θυμάμαι επίσης τις αντιδράσεις για το barcode σε τρόφιμα και προϊόντα. Το barcode είχε θεωρηθεί το χάραγμα του Αντιχρίστου. Αποδείχθηκε όμως ότι δεν υπάρχει κανένα χάραγμα και όλα τα προϊόντα έχουν το barcode».

Ναι στο δικαίωμα στην απεργία, όχι στη χρήση βίας

Αναφορικά με το δικαίωμα στην απεργία στο νέο νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Μαλαματίνα. Επρόκειτο για μια χρεωκοπημένη εταιρεία. Έρχεται ένας επενδυτής, αγοράζει την εταιρεία. Κρατάει όλους τους εργαζομένους, εκτός από πέντε εργαζομένους. Και το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ κλείνει το εργοστάσιο για μόλις πέντε εργαζομένους. Τους εργαζομένους, όμως, ποιος τους πληρώνει; Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας;.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι απολύτως σεβαστό και ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι επίσης απολύτως σεβαστό. Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν ή να απεργήσουν, είναι δική τους απόφαση. Όχι όμως χρήση βίαας για απεργία στους χώρους εργασίας».

Ως προς τη «διπλή εργασία», ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει την κύρια εργασία, αλλά και τη συμπληρωματική, δευτερεύουσα εργασία. Τα ένσημα, που θα συγκεντρώνει ο εργαζόμενος, θα αυξάνουν το ύψος της σύνταξης. Δεν αλλάζει όμως ο χρόνος συνταξιοδότησης».

Σε σχέση με τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «θέλουμε να μειώσουμε δραστικά τις εκκρεμείς συντάξεις. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως τα μέσα της τεχνολογίας, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συνταξιούχοι».

Ως προς το επίδομα όσων έχουν πληγεί από την προσωπική διαφορά, ο υπουργός πληροφόρησε πως «οι δικαιούχοι θα πάρουν επίδομα και εφέτος, κοντά στα Χριστούγεννα».

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πυρκαγιές έχουν αλλάξει σε όλο τον πλανήτη

Ερωτηθείς για την πορεία της κυβέρνησης, ο Άδωνις είπε: « Στη δημοκρατία μας, ο άνθρωπος που κρίνει την πορεία της κυβέρνησης είναι ο ο πρωθυπουργός. Αυτός μας ορίζει θέσεις και ρόλους.

Από εκεί και πέρα νοιώθω μεγάλη θλίψη για τις πυρκαγιές,. Όμως παντού στον πλανήτη διαρκούν πολύ. Οι πυρκαγιές έχουν αλλάξει σε όλο τον πλανήτη. Η Τενερίφη καίγεται για 16η ημέρα. Ο Καναδάς καίγεται επί σχεδόν δύο μήνες».

«Εμφανίζουν τον κ. Κασσελάκη λίγο σαν καλοστημένο Βαρουφάκη»

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι έχει Αμερικανούς επικοινωνιολόγους. Τα βίντεο του κ. Κασσελάκη σας μοιάζουν για ερασιτεχνικά; Αυτά τα βίντεο έχουν τρικάμερο. Για τα βίντεο, ο κ. Κασσελάκης πρέπει να έχει δώσει ως τώρα κάπου 50.000 ευρώ. Γιατί κατηγορεί λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη, όταν ο ίδιος χρησιμοποιεί επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες; Τον στήνουν λίγο σαν καλοστημένο Βαρουφάκη.

Και ακόμη, η πολιτική είναι μαραθώνιος, δεν είναι κατοστάρι. Σε 16 χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, ξέρετε πόσους έχω δει που εμφανίστηκαν σαν πολιτικοί αστέρες, αλλά μετά από λίγο χάθηκαν;

Και επίσης, η κλάψα «το φτωχό παιδί από την Εκάλη» δεν είναι και πολύ πειστική».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ακόμη σε άλλα σημεία της συνέντευξης:

  • Κάθε ημέρα απαντώ σε πάρα πολλά email και βοηθώ όπου μπορώ τους συμπολίτες μου.
  • Με την ψηφιακή κάρτα, η διάρκεια της εργασίας καταγράφεται ηλεκτρονικά. Ο εργαζόμενος δεν χάνει ούτε λεπτό από την εργασία.
  • Στη ΔΕΘ, θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού. Ας κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε ο ίδιος τι θα πει. Αλλά σας έχει αφήσει ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς εκπλήξεις;
  • Έχω μπει με πολλή όρεξη στο υπουργείο αυτό. Είναι ένα πολύ ανθρώπινο υπουργείο. Το αντικείμενο του υπουργείο είναι πάρα πολύ σημαντικό.
  • Το επόμενο νομοσχέδιό μας θα αφορά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
  • Αγωνιζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των εργαζομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments