EDITOR'S PICK

Το τραγικό λάθος που κάνουμε κάθε βράδυ με το κινητό και κάποια στιγμή ίσως μας κοστίσει ακριβά

Το τραγικό λάθος που κάνουμε κάθε βράδυ με το κινητό και κάποια στιγμή ίσως μας κοστίσει ακριβά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Απευθυνόμενη σε όσους δηλώνουμε φανατικοί χρήστες iPhone, η Apple έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που αφορούν τη φόρτιση της συσκευής μας.

Πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία, τραυματισμός, ζημιά στη συσκευή: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και το πράγμα, θέλει ιδαίτερη προσοχή.

Απευθυνόμενη σε όσους δηλώνουμε φανατικοί χρήστες iPhone, η Apple έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που αφορούν τη φόρτιση της συσκευής μας. Και το να τους τηρούμε είναι ζήτημα ασφάλειας.

Δυστυχώς σήμερα οι περισσότεροι κοιμόμαστε με το κινητό πλάι στο μαξιλάρι μας. Είτε επειδή σκρολάρουμε ως αργά το βράδυ, είτε επειδή χρησιμοποιούμε το κινητό μας και ως ξυπνητήρι. Το χειρότερο όμως είναι να κοιμόμαστε δίπλα στο κινητό, την ώρα που φορτίζει επειδή υποβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου μας.

Το κινητό μας όταν φορτίζει υπερθερμαίνεται και η παρατεταμένη επαφή με ζεστές επιφάνειες για μεγάλες χρονικές περιόδους, ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκαλέσει δυσφορία ή τραυματισμό.

Ακόμη, εγκληματικό λάθος είναι και να καλύπτουμε μια συσκευή που φορτίζει με άλλα αντικείμενα ή υφάσματα. Γιατί; Γιατί καραδοκεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης και πυρκαγιάς. Και το χειρότερο είναι πως ό,τι κι αν προκύψει, τα αντανακλαστικά μας αμέσως μόλις συνερχόμαστε από τον ύπνο είναι περιορισμένα. Κι έτσι δεν είμαστε πάντοτε σε θέση να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά σε περίπτωση φωτιάς.

Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να κοιμόμαστε έχοντας τη συσκευή μας στην πρίζα ή συνδεδεμένη με τον ασύρματο φορτιστή (power-bank) και όταν φορτίζουν, δεν τοποθετούμε τις συσκευές μας κάτω από κουβέρτες ή μαξιλάρια, ούτε τις πλακώνουμε με το σώμα μας.

Για την καλύτερη και πιο ασφαλή φόρτιση, βάζουμε την συσκευή μας στην πρίζα ή συνδέουμε με τον ασύρματο φορτιστή και την αφήνουμε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αν μπορούμε δε, να είμαστε ξύπνιοι καθώς φορτίζει το κινητό ή το τάμπλετ, ακόμα καλύτερα.

Ακόμη, εφόσον διαπιστώσουμε ότι ένα καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πετάμε αμέσως το φθαρμένο και το αντικαθιστούμε με ένα νέο καλώδιο. Κι αυτό γιατί στην παραμικρή επαφή με νερό, ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, τραυματισμού ή ζημιάς στη συσκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments