Ελλάδα

Έχει 7 αδέρφια, ζει σε χωριό με 60 κάτοικους: Ο Ευαγγελινός Μιχελής πέρασε 1ος στην Ιατρική με 19.376 μόρια

Έχει 7 αδέρφια, ζει σε χωριό με 60 κάτοικους: Ο Ευαγγελινός Μιχελής πέρασε 1ος στην Ιατρική με 19.376 μόρια

Πηγή Φωτογραφίας: Μας βάζει τα γυαλιά: Το αγόρι με τα 7 αδέλφια που συγκέντρωσε 19.376 μόρια/ tonediaferon.gr

Μπορεί να μην είχε συμπεριλάβει την Ιατρική στα αρχικά του όνειρα, αλλά το ταλέντο του δεν μπορούσε να παραμείνει ανεκμετάλλευτο. Έτσι, τον βρίσκουμε στα πρόθυρα της Ιατρικής σχολής, έτοιμο να υπηρετήσει την ανθρωπότητα.

Στα βάθη του χωριού Δενδρινάτα Πυλάρου στην ειδυλλιακή Κεφαλονιά, ένας νεαρός ονόματι Ευαγγελινός Μιχελής, από μια πολύτεκνη οικογένεια, έγραψε μια σελίδα ιστορίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Το ανέλπιστο κατόρθωμά του, με 19.376 μόρια, τον οδήγησε σε έναν πλήρως διαφορετικό δρόμο από αυτόν που είχε σχεδιάσει.

Μπορεί να μην είχε συμπεριλάβει την Ιατρική στα αρχικά του όνειρα, αλλά το ταλέντο του δεν μπορούσε να παραμείνει ανεκμετάλλευτο. Έτσι, τον βρίσκουμε στα πρόθυρα της Ιατρικής σχολής, έτοιμο να υπηρετήσει την ανθρωπότητα.

Ο μελλοντικός γιατρός μίλησε για την εμπειρία του στις πανελλαδικές εξετάσεις με συγκίνηση και ταυτόχρονα διηγήθηκε τη ζωή του στο μικρό χωριό των 60 κατοίκων. Εκεί, μαζί με την δεκαμελή οικογένειά του, βρίσκει την έμπνευση και τη δύναμη να σπουδάσει για να γίνει ο ιατρός που θα βοηθήσει τους άλλους.

Τα όσα ανέφερε:

«Όταν έχεις όρεξη, δημιουργικότητα και συνέπεια στη ζωή σου θα βρεις το δρόμο σου και θα δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να πας τη χώρας σου μπροστά…». Με αυτά τα λόγια ο αριστεύσας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, Ευαγγελινός Μιχελής, ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ευαγγελινός Μιχελής, ο μεγαλύτερος γιος μιας πολύτεκνης οικογένειας με οχτώ παιδιά, είναι ένας νέος άνθρωπος που ακτινοβολεί αυθεντικότητα και παρορμητισμό. Κατάγεται από τον πίνακα των Δενδρινάτων Πυλάρου, ένα μικρό χωριό με μόλις 60 συνολικά μόνιμους κατοίκους.

«Ήταν βιβλιοφάγος, από την ώρα που έμαθε να διαβάζει» θα πει ο κ. Μιχελής, που ξεδιπλώνει στιγμές του γιου του στο μικρό χωριό και στιγμές με την οικογένεια του, όταν ο Ευαγγελινός, απτόητος από την κούραση του παιχνιδιού, άρπαζε το βιβλίο και χανόταν μέσα στις σελίδες του.

«Θα μπορούσε να βγάλει και 20, αλλά η βιολογία τον “πρόδωσε”» λέει με απίθανο χιούμορ και απόλυτη υπερηφάνεια, ο κ. Μιχελής, καθηγητής στο επάγγελμα, που ξέρει τις δυνατότητες του γιου του καλύτερα από τον καθένα.

Και ο Ευαγγελινός το ίδιο αισθάνεται. Ο άπιαστος για πολλούς βαθμός των 19.376 μορίων, για αυτόν θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερος, όχι από επίδειξη, αλλά από γνώση.

«Για αυτό που ένιωσα μεγάλη έκπληξη ήταν η έκταση που πήρε το όλο ζήτημα, στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στην Ελλάδα» θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευαγγελινός που δεν κρύβει τη χαρά του κυρίως για την αναγνωρισιμότητα που έλαβε ο τόπος του, μετά τη δική του επιτυχία.

Ο Ευαγγελινός ήταν σε θέση να εξασφαλίσει εντυπωσιακά 19.376 μόρια, αλλά η αρχική του πορεία δεν στοχευε κατ’ ανάγκην στην Ιατρική. Στην πραγματικότητα, η επιλογή αυτή προήλθε από την αφοσιωμένη καθηγήτριά του στη δευτέρα λυκείου, την κυρία Σιμάτη, όπως μας αποκάλυψε ο πατέρας του.

«Η επιτυχία μου να περάσω στην ιατρική είναι μόνο η αρχή. Θέλω να βοηθήσω τον κόσμο να γίνει καλά. Έστω και να τον κάνω πιο χαρούμενο, αυτό μου αρκεί. Μακάρι να καταφέρω να ασχοληθώ με μία καινοτόμο έρευνα, σε μία πρωτότυπη θεραπεία. Όλα αυτά όμως τα όνειρα του μέλλοντος μπορεί να πραγματοποιηθούν μόνο σε συνεργασία με άλλους ανθρώπους. Η ιατρική δεν είναι ατομική υπόθεση» θα αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευαγγελινός Μιχελής.

Πώς μπορεί όμως σε μια οικογένεια με οχτώ παιδιά να μείνει κάποιος ανεπηρέαστος από τη «φασαρία» και να αφοσιώνεται στο στόχο του;

«Στο σπίτι γίνεται ένας mini πόλεμος. Το μυστικό όμως είναι ένα: να ισορροπείς, να σέβεσαι τα θέλω των άλλων και να συμβιώνεις με ηρεμία. Όταν μάθεις να μοιράζεσαι αποκτάς άλλα προτερήματα για την υπόλοιπη ζωή σου. Συνυπήρχα με την οικογένεια μου και θα συνεχίσω να το κάνω. Δεν λέω, κάποιες φορές, κυρίως μετά το Πάσχα, χρειάστηκε να πηγαίνω στη γιαγιά μου για να διαβάζω. Η αγάπη της μου έδινε περίσσιο κουράγιο» εξηγεί ο Ευαγγελινός.

Όσον αφορά τους φίλους και τις θυσίες που απαιτούνται από έναν νέο άνθρωπο στην ηλικία του Ευαγγελινού, προκειμένου να αφιερώσει πολλές ώρες στο διάβασμα, ο Ευαγγελινός αισθάνεται πλήρως επιβραβευμένος από τα αποτελέσματα που επέτυχε. Η αφοσίωσή του στο μάθημα και η αποφασιστικότητά του να προχωρήσει προς τους στόχους του απέφεραν πλούσια ανταμοιβή.

Οι δραστηριότητες που αγαπά

Ο Ευαγγελινός είναι ένας νέος που πάντα επέλεγε να προσφέρει στον εαυτό του μια ποικιλία εμπειριών και παθιασμένα ενδιαφέροντα. Αν και έχει αφιερώσει πολύ από τον χρόνο του στην ακαδημαϊκή μόρφωση, ποτέ δεν αποχαιρέτισε τον πολιτισμό και την τέχνη.

Η συμμετοχή του στη Φιλαρμονική της Σάμης, η οποία ξεκίνησε από μικρή ηλικία, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Το πάθος του για τη μουσική τον έκανε να διατηρεί αυτήν την σύνδεση με την τέχνη και τον πολιτισμό, ακόμα και όταν αντιμετώπιζε τις προκλήσεις του σχολείου και της εκπαίδευσής του.

Ο μακρύς δρόμος που χρειάστηκε να διανύσει για να παρακολουθήσει το γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο της Σάμης αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της αφοσίωσής του προς την εκπαίδευση και το μέλλον του. Παρά τις δυσκολίες, ο Ευαγγελινός δεν πτοείται και προχωρά αποφασισμένος προς τους στόχους του.

Στο τέλος της ημέρας, βρίσκουμε τον Ευαγγελινό στη δουλειά, όπου εργάζεται με αφοσίωση τα δύο τελευταία καλοκαίρια στην υποδοχή ενός μικρού ξενοδοχείου. Εκεί, αποκτά τη δική του αυτονομία και αποδεικνύει την πολυγλωσσία του, μιλώντας άπταιστα αγγλικά και ιταλικά. Με τον ήρεμο και ευγενή χαρακτήρα του, εξυπηρετεί τον κόσμο με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό.

«Οι καρδιές μας ηρεμούν μόνο όταν αυτό που κάνεις το κάνεις με αγάπη» θα μας πει. «Η επιτυχία ή μία παροδική αποτυχία δε καθορίζουν τη ζωή σου. Όμως όλες οι γνώσεις που αποκτάς θα φανούν χρήσιμες στο μέλλον, αν έχεις όρεξη και διάθεση να τις χρησιμοποιήσεις και να κάνεις τον κόσμο πιο όμορφο» θα πει όλο νόημα ο αριστούχος, μελλοντικός γιατρός, Ευαγγελινός Μιχελής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments