Ελλάδα

Βόλος: Εικόνες καταστροφής από την ασταμάτητη βροχή -Πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν ΙΧ [pics,vid]

Βόλος: Εικόνες καταστροφής από την ασταμάτητη βροχή -Πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν ΙΧ [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

Με σφουγγαρίστρες και σκούπες στα χέρια οι κάτοικοι του Βόλου προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους

Το κέντρο της πόλης του Βόλου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με αρκετά φερτά υλικά να έχουν κατέβει σε κεντρικούς δρόμους λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με τα συνεργεία του δήμου να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν της ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία η οποία εξακολουθεί ωστόσο να σαρώνει το νομό Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν δώσει εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας τόσο στον Βόλο, όσο και σε όλο το ορεινό δίκτυο της Μαγνησίας προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή εξαιτίας των έντονων φαινομένων.

Yπενθυμίζεται ότι ο Βόλος θρηνεί από σήμερα το πρωί για τον χαμό ενός άνδρα ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν υποχώρησε ο τοίχος του σπιτιού του στην περιοχή Αγίος Γεώργιος του Ανω Βόλου και τον σκότωσε.

Κακοκαιρία «Daniel»: Στο κόκκινο 6 περιοχές, εστάλησαν μηνύματα 112 [vid]

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως αναφέρουν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπεσε τεράστιος όγκος νερού.

Επικαιροποιήθηκε το 112

Την ίδια ώρα, στο κόκκινο παραμένουν Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα, ενώ πριν από λίγο επικαιροποιήθηκε το 112 προκειμένου οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Σε ισχύ παραμένει το 112 και στη Μαγνησία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από τις σφοδρές καταιγίδες.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, όσο βαδίζουμε προς το βράδυ τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως σε Μεσσηνία και Λακωνία, όπου αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Αύριο Τετάρτη (6/9) αναμένεται να δοκιμαστούν από την κακοκαιρία Πελοπόννησος, Λακωνία, Αργολίδα και Δυτική Κρήτη.

Η εικόνα για την κακοκαιρία στην Αττική

Όσον αφορά την Αττική, αναμένονται φαινόμενα αύριο το πρωί, χωρίς να εκτιμάται ότι θα προξενήσουν σημαντικά προβλήματα. Ζητήματα, λόγω της έντασης των φαινομένων, ίσως δημιουργηθούν στα νότια προάστια, από Πειραιά έως Σούνιο, Σαλαμίνα και Αίγινα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments