Πολιτική

Κακοκαιρία Daniel: Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ο Μητσοτάκης [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ο Μητσοτάκης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφικές συνέπειες από το πέτρασμα της κακοκαιρίας Daniel και την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τις ζημιές και για τον σχεδιασμό των επόμενων ωρών, καθώς το ισχυρότατο καιρικό φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ρεκόρ βροχόπτωσης στη Ζαγορά Πηλίου με 645 mm μέσα σε 15 ώρες – Πίνακας [vid]

Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.  Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel εκτός από τον Βόλο και το Πήλιο στη Μαγνησία, είναι ακόμα οι Σποράδες και η Θεσσαλία.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη ενώ λίγο πριν τις 14.30, η Πολιτική Προστασία έστειλε 112 στους κατοίκους των περιοχών Πιερίας, της Θεσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Βόλος: Εικόνες καταστροφής από την ασταμάτητη βροχή -Πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν ΙΧ [pics,vid]

Το κέντρο της πόλης του Βόλου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με αρκετά φερτά υλικά να έχουν κατέβει σε κεντρικούς δρόμους λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με τα συνεργεία του δήμου να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν της ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία η οποία εξακολουθεί ωστόσο να σαρώνει το νομό Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν δώσει εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας τόσο στον Βόλο, όσο και σε όλο το ορεινό δίκτυο της Μαγνησίας προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή εξαιτίας των έντονων φαινομένων.

Yπενθυμίζεται ότι ο Βόλος θρηνεί από σήμερα το πρωί για τον χαμό ενός άνδρα ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν υποχώρησε ο τοίχος του σπιτιού του στην περιοχή Αγίος Γεώργιος του Ανω Βόλου και τον σκότωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments