Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Σφυροκοπά για τρίτη μέρα περιοχές της χώρας η κακοκαιρία Daniel.

Ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας στην ΕΕ το ευρωπαϊκό σύστημα «Copernicus» για την καταγραφή των περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμύρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

«Δυστυχώς πηγαίνουμε από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι οι φωτιές, αλλά πλημμύρες. Παρακολουθούμε πολύ στενά. Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για την ενεργοποίηση του συστήματος Copernicus. Αυτό έγινε πριν από δύο ημέρες και φυσικά παρέχουμε δορυφορικές εικόνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές να καταγράψουν την περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες και εδώ αναφέρομαι στην Θεσσαλία», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

Τόνισε τέλος ότι θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια εάν χρειαστεί.

Έξι αγνοούμενοι

Έξι χωριά της Θεσσαλίας παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη ενημέρωση, το πολύ δύσκολο πεδίο είναι στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας κατά μήκος του Ληθαίου ποταμού που έχει πλημμυρίσει.

Είναι αποκλεισμένα τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά και υπάρχουν αγνοούμενοι.

6 αγνοούμενοι, 20 εγκλωβισμένοι

Στο χωριό Αγία Τριάδα έξι άνθρωποι αγνοούνται και 20 παραμένουν εγκλωβισμένοι, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.

Τα νερά είναι σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισής και απεγκλωβισμού των κατοίκων. Έχουν ήδη γίνει 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις.

Κακοκαιρία «Daniel»: Τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία στο Δομοκό – Βρέθηκε καταπλακωμένος 49χρονος [vid]

Άλλον ένα νεκρό, αυτή τη φορά στο Δήμο Δομοκού, άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Daniel».Ο λόγος για τον 49χρονο αγνοούμενο κτηνοτρόφο από το Πετρωτό, ο οποίος βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης νεκρός από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, καταπλακωμένος από φερτά υλικά.Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, πριν εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. Τελικά, οι φόβοι των δικών του ανθρώπων επαληθεύτηκαν και οι αναζητήσεις έληξαν με τον τραγικότερο τρόπο.Αυτός είναι ο τέταρτος νεκροός που αφήνει πίσω της στη χώρα η κακοκαιρία «Daniel».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments