SPOTLIGHTS

Oι κορυφαίες εκθέσεις Τέχνης στην Ευρώπη που θα ανοίξουν τις πόρτες τους προσεχώς

Oι κορυφαίες εκθέσεις Τέχνης στην Ευρώπη που θα ανοίξουν τις πόρτες τους προσεχώς

Πηγή Φωτογραφίας: exhibition view at Gallerie dell’Accademia, Venice, 2022. © Anish Kapoor. Photo: © Attilio Maranzano

Πρωτότυπες δημιουργικές ταυτότητες υπόσχονται να εμπλουτίσουν τον πολιτιστικό χάρτη

Το ευρωπαϊκό πολιτιστικό τοπίο μας χαρίζει όλο και περισσότερες αφορμές για να ταξιδέψουμε αυτή την εποχή σε αγαπημένες μητροπόλεις. Εικαστικά έργα που διακρίνονται για τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας, υποδέχονται το κοινό που καταφθάνει από κάθε άκρη της γης για να μοιραστούν μαζί τους μια μοναδική αφήγηση. Στη διαδρομή της δημιουργίας και της γνώσης, το στοιχείο που παίζει κεντρικό ρόλο είναι το συναίσθημα και σίγουρα οι εκθέσεις που πρόκειται να ανοίξουν τις πόρτες τους, υπόσχονται να καλλιεργήσουν τη δύναμή του.

Ας δούμε μαζί τις κορυφαίες εκθέσεις σε 4 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που αναμένεται προσεχώς να υποδεχθούν το κοινό… “Michelangelo and Beyond” – Albertina Museum, Βιέννη

View this post on Instagram

A post shared by Michelangelo Buonarroti ✨ (@michelangelobuonarrotietornato)

Ο δάσκαλος της Αναγέννησης, Michelangelo, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέα έκθεσης του Albertina Museum της Βιέννης, καθώς είναι μόνος στην κατανόηση της νέας άποψης ενός δυναμικού σώματος με καλλιτεχνική επιρροή μέχρι σήμερα. Πάνω από ένα εκατομμύριο σχέδια και εκτυπώσεις πρόκειται να παρουσιαστούν στο διεθνές κοινό, γιορτάζοντας τη γοητεία του γυμνού σώματος. Δίπλα στα έργα αυτά θα τοποθετηθούν περισσότερα δημιουργήματα σε χαρτί από καλλιτέχνες που πήραν στοιχεία από τον σπουδαίο Ιταλό καλλιτέχνη, όπως οι Albrecht Dürer, Rembrandt, Hendrick Goltzius και Egon Schiele.

Info: Albertina Museum, Albertinapl. 1, 1010 Wien, Αυστρία. Διάρκεια: Από 14 Σεπτεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου 2024.

“Amedeo Modigliani” – Musée de l’Orangerie, Παρίσι

View this post on Instagram

A post shared by hans_md 🌈 (@hans_h_md)

Amedeo Modigliani (1884-1920) Elvire assise, accoudée à une table, 1919 Saint-Louis, Saint Louis Art Museum © Image Courtesy of the Saint Louis Art Museum Μια έκθεση – επιστροφή στην εμβληματική συνάντηση του διαχρονικού Amedeo Modigliani και του εμπόρου Τέχνης, Paul Guillaume.Σχεδόν έναν αιώνα μετά τη γνωριμία των δύο ανδρών το 1914, η έκθεση αυτή ανατρέχει σε μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές στη ζωή του Αμεντέο Μοντιλιάνι, όταν ο Paul Guillaume έγινε αντιπρόσωπός του. Θα διερευνήσει πώς οι δεσμοί μεταξύ των δύο ανδρών μπορούν να ρίξουν φως στην καριέρα του καλλιτέχνη.

Info: Musée de l’Orangerie, Jardin des Tuileries, Παρίσι. Διάρκεια: Από 20 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου 2024.

“Picasso. The Sacred and the Profane” – Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Μαδρίτη

Jacopo Bassano (Jacopo da Ponte) (1510-1592), The Parable of the Sower, circa 1560 Η νέα έκθεση προς τιμήν του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου Picasso στη Μαδρίτη εστιάζει πρωτοτυπία με την οποία προσέγγισε τόσο τον κλασικό κόσμο όσο και θέματα από την ιουδαιοχριστιανική παράδοση. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 30 πίνακές του από τη συλλογή του μουσείου και δανεικούς, οι οποίοι θα δημιουργούν διαλόγους με έργα των Bassano, El Greco, Rubens, Zurbarán, Van der Hamen, Delacroix και Goya. Έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες: Προσωπογραφία και θρησκευτικές εικόνες- Οικιακά θέματα και νεκρές φύσεις- και τα Πάθη, με σκηνές βίας και θυσίας – είτε με τη μορφή σταυρώσεων, ταυρομαχιών είτε με τις συναισθηματικά φορτισμένες απεικονίσεις γυναικών του καλλιτέχνη στη δεκαετία του 1930.

Info: Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Paseo del Prado, 8 Madrid. Διάρκεια: Από 4 Οκτωβρίου έως 14 Ιανουαρίου.

“Anish Kapoor: Untrue Unreal” – Fondazione Palazzo Strozzi, Φλωρεντία

Μνημειακές εγκαταστάσεις, οικεία περιβάλλοντα και φόρμες που προκαλούν σκέψη συνθέτουν έναν σαγηνευτικό διάλογο με την αρχιτεκτονική, τη φαντασία του Βρετανο – Ινδού, Anish Kapoor, και το κοινό του Palazzo Strozzi. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν να αντιπροσωπευτικά δείγματα από τα διάσημα καμπυλωτά μεταλλικά γλυπτά του, τα οποία εξερευνούν τις επιδράσεις του χρώματος στον θετικό και αρνητικό χώρο, καθώς και μνημειακές εγκαταστάσεις και λεγόμενα περιβάλλοντα. Ορισμένα από τα αμφιλεγόμενα έργα του Vantablack – διάσημα για τη δημιουργία τους από μια χρωστική ουσία που ο Kapoor λέει ότι είναι το «πιο μαύρο μαύρο»που έχει φτιαχτεί ποτέ, και για την οποία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα – μπορεί επίσης να κάνουν την εμφάνισή τους.

Info: Fondazione Palazzo Strozzi, Piazza degli Strozzi, 50123 Firenze FI, Ιταλία. Διάρκεια: Από 7 Οκτωβρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments