Ελλάδα

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα – Διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή [vid]

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα – Διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363469] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL / Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 8Η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε περίπτωση που συνεχιστούν οι μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη και τα νερά δεν θα βρουν άλλο σημείο εκτόνωσης, δεν αποκλείεται η λίμνη Κάρλα να υπερχειλίσει

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για ακόμη μία υπερχείλιση φράγματος, καθώς η στάθμη του νερού της λίμνης Κάρλας έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς μετά την κακοκαιρία Daniel η Πηνείος άρχισε να «κατεβάζει» τεράστιες ποσότητες νερού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ αν ο Πηνειός – μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel – συνεχίζει να φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη και τα νερά δεν βρουν άλλο σημείο εκτόνωσης, δεν αποκλείεται η λίμνη Κάρλα να υπερχειλίσει.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.

-Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

Κακοκαιρία Daniel: “Γολγοθάς” η επόμενη μέρα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας [vid]

Πληγές μετρούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κι ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πλημμυρισμένες περιοχές . Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, πόλεις και χωριά, εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα και νερό, δρόμοι, σπίτια και περιουσίες έχουν καταστραφεί, χωράφια έχουν πλημμυρίσει και καλλιέργειες έχουν χαθεί. Παράλληλα χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι και φιλοξενούνται προσωρινά σε σχολεία και γήπεδα, ενώ ο Κάμπος έχει μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή και συνάμα νεκροταφείο χιλιάδων ζώων.

Χωρίς νερό, φάρμακα και προϊόντα την επόμενη μέρα

Η περιοχή είναι αποκομμένη με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε προϊόντα και φάρμακα αλλά και καύσιμα. Η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει για ακόμα μία μέρα κλειστή ενώ δεν λειτουργεί ούτε σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο δήμο Αγιάς, το εμφιαλωμένο νερό δεν υπάρχει πουθενά, γαλακτοκομικά, όσπρια, μακαρόνια, αλεύρι, είδη όλα τους σε ανεπάρ­κεια. Από χθες το πρωί τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξέμειναν από πε­τρέλαιο κίνησης. Στα φαρμακεία, υπάρχει επίσης πρόβλημα με τη μεταφορά σκευασμάτων από τη φαρμακαποθήκη της Λάρισας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments