Ελλάδα

Απέραντη λίμνη λάσπης ο θεσσαλικός κάμπος: Στα 6,60 η στάθμη του Πηνειού [vid]

Απέραντη λίμνη λάσπης ο θεσσαλικός κάμπος: Στα 6,60 η στάθμη του Πηνειού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, Μάχη για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες στο νομό Λάρισας, δίνουν οι κάτοικοι και αρμόδιοι φορείς

Μεγάλες αντλίες έχουν επιστρατευθεί από τους δήμους προκειμένου να αντλήσουν τα νερά μέσα από τα χωριά - Κομμένη στα δύο παραμένει η Ελλάδα με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε προϊόντα και φάρμακα αλλά και καύσιμα

Μάχη για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες στο νομό Λάρισας, δίνουν οι κάτοικοι και αρμόδιοι φορείς για να απομακρύνουν από σπίτια και δρόμοι, το νερό που ακόμη παραμένει σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Μεγάλες αντλίες έχουν επιστρατευθεί από τους δήμους προκειμένου να αντλήσουν τα νερά μέσα από τα χωριά και στη συνέχεια τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών να αρχίσουν την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να δοθούν το συντομότερο οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς. 

Η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει πλέον υποχωρήσει στα 6 μέτρα και τα 60 εκατοστά που είναι και το όριο επιφυλακής ωστόσο, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν για τους απελπισμένους κατοίκους του θεσσαλικού κάμπου ο οποίος συνεχίζει να παραμένει μια απέραντη λίμνη λάσπης. 

Στη πόλη της Λάρισας οι κάτοικοι και ο δήμος συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να ολοκληρωθεί η άντληση των νερών που έχουν πλημμυρίσει στις συνοικίες της πόλης, με το σοβαρότερο πρόβλημα να παραμένει στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης. Η συνοικία παραμένει πλημμυρισμένη με τις ποσότητες του νερού να είναι μεγάλες ενώ η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται μόνο με μηχανήματα βαρέως τύπου για την μεταφορά ανθρώπων. Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στον οικισμό της Ν. Σμύρνης ωστόσο καλύτερη είναι η εικόνα στον Άγιο Θωμά.

Στα χωριά του νόμου που έχουν πλημμυρίσει, οι κάτοικοι περιμένουν να πέσει η στάθμη του νερού για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ υπάρχουν ακόμη περιοχές που είναι αποκλεισμένες. Όσοι επιστρέφουν στις κατοικίες τους αυτό γίνεται με την συνοδεία των ΕΜΑΚ. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments