Πολιτική

Μαρινάκης: Eάν δεν υπήρχε το 112 θα είχαν χαθεί περισσότερες ζωές

Μαρινάκης: Eάν δεν υπήρχε το 112 θα είχαν χαθεί περισσότερες ζωές
Ανέφερε πως όσα γράφονται και λέγονται για πρόσωπα δεν έχουν καμία βάση

«Προφανώς η κυβέρνηση δεν απαντά σε συνέντευξη ενός υπουργού της», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει τις αιχμές που άφησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά άλλων υπουργών αλλά και τις επιστολές που απέστειλε σε περιφερειάρχη και δημάρχους και δεν έλαβε απάντηση.

Τόνισε ότι εάν δεν υπήρχε το 112 θα είχαν χαθεί περισσότερες ζωές, ενώ επανέλαβε πως η αξιολόγηση είναι μια διαρκής διαδικασία για όλους. Ανέφερε πως όσα γράφονται και λέγονται για πρόσωπα δεν έχουν καμία βάση, σημειώνοντας πως διάθεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι να εργαστεί σκληρά ώστε να γίνουν  όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Είπε πως θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ και ερωτηθείς πως βλέπει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απάντησε πως «αυτή την στιγμή δεν είμαστε εκεί». Τόνισε πως στόχος είναι να ανοίξει η εθνική οδός, να ηλεκτροδοτηθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οι κάτοικοι να επιστρέψουν με ασφάλεια στη ζωή τους. Σημείωσε πως το σύνολο του οικονομικού προγράμματος –το 50% του οποίου έχει ψηφιστεί- θα εφαρμοστεί… Είπε πως θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους εκμεταλλεύονται την κρίση και αυξάνουν πρόσκαιρα τις τιμές για να βγάλουν χρήματα.

Μαρινάκης: Κανένα νέο δάνειο για την Ελλάδα – Προέχει η επιστροφή των ανθρώπων στις ζωές τους

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στάθηκε στη σφοδρότητα των φαινομένων της κακοκαιρίας Daniel που προκάλεσαν τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία αλλά και στην επόμενη ημέρα. Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε πως τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν ότι θα δοθούν στην Ελλάδα από την Ευρώπη, ως συνδρομή για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών, εξήγησε ότι δεν πρόκειται για νέο δανεισμό.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η χώρα μας δεν θα πάρει κανένα άλλο δάνειο. Η χρηματοδότηση αυτή είναι η ταχύτερη δυνατή εξέλιξη. Έπρεπε να κινηθεί γρήγορα και η Ευρώπη. Θα δοθούν 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ από τρεις πηγές, για την αντικατάσταση υποδομών. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από χρήματα που θα χάνονται από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, από ανακατεύθυνση χρημάτων από το ταμείο ανάκαμψης και από το νέο ΕΣΠΑ που θα κατατεθεί σε αυτά τα έργα. Επιπλέον, η χώρα θα αιτηθεί και θα λάβει επιπλέον 400 εκατ. ευρώ από το αγροτικό ταμείο», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments