Τεχνολογία

Κορωνοϊός: Άρχισε στη Γερμανία ο νέος γύρος εμβολιασμών – Σε ποιους απευθύνεται

Κορωνοϊός: Άρχισε στη Γερμανία ο νέος γύρος εμβολιασμών – Σε ποιους απευθύνεται

Πηγή Φωτογραφίας: reporter.gr//pixabay, Η πολιτική της Γερμανίας ευθυγραμμίζεται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Γερμανία συστήνει τον εμβολιασμό μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Η Γερμανία ξεκίνησε την Δευτέρα τη φθινοπωρινή καμπάνια εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τους ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες ομάδες.

H εκστρατεία θα βασιστεί στα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν τα στελέχη Όμικρον του κοροναϊού. Το σκεύασμα της Pfizer εγκρίθηκε στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα και πριν από λίγες ημέρες ακολούθησε το αντίστοιχο εμβόλιο της Moderna.

Η πολιτική της Γερμανίας ευθυγραμμίζεται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία

«Τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και οι ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιασθούν. Ακόμη καλύτερα θα είναι να γίνει ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος είναι 60 ετών και έκανε το εμβόλιο.

Επιλέγοντας να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, του ευάλωτους και τους χρονίως πάσχοντες, τους τροφίμους κέντρων φροντίδας, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και όσους βρίσκονται σε στενή επαφή με ευάλωτα άτομα, η Γερμανία ευθυγραμμίζεται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία.

Η Βρετανία έθεσε σε προτεραιότητα τα άτομα άνω των 75, τους τροφίμους κέντρων φροντίδας και τους ανοσοκατεσταλμένους.

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη προσέγγιση που υιοθέτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενέκρινε τη χρήση του επικαιροποιημένου εμβολίου για όλους τους άνω των 6μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments