Αθλητισμός

Πρωινός Τύπος [20/9]: «Πιο έτοιμος από όλους ο Παναθηναϊκός – Η ΑΕΚ έχει Γολγοθά να ανέβει»

Πρωινός Τύπος [20/9]: «Πιο έτοιμος από όλους ο Παναθηναϊκός – Η ΑΕΚ έχει Γολγοθά να ανέβει»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...

Συνέχεια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός και... πάσα στα ευρωπαϊκά ματς δίνει ο Τύπος με προβλέψεις, παρατηρήσεις και αποθέωση στη φανέλα του Εξάστερου. Όλα εδώ!

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου…

ΝΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – LIVE SPORT

Ο μόνος από τους «μεγάλους» που έβγαλε φρεσκαδούρα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ο Παναθηναϊκός. Ναι, αντίπαλος το Σάββατο ο μικρούλης Παναιτωλικός, αλλά τα χαρακτηριστικά της ομάδας (που πήγε να παίξει υποψιασμένη σένα δύσκολο, κατά κανόνα, επαρχιακό γήπεδο) ήταν τέτοια που δημιουργούν κάτι παραπάνω από αισιοδοξία για τη συνέχεια. Φάνηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι όποιος και να παίζει βασικός η εικόνα παραμένει το ίδιο καλή… Βέβαια, θα έρθει και ώρα της «κοιλιάς» και οι άσχημες εμφανίσεις, αλλά η εντύπωση που δίνεται έως τώρα είναι μιας ομάδας που εμφανίζεται πιο έτοιμη από τους υπόλοιπους αγωνιστές της.

Μένει, βέβαια, να το επιβεβαιώσει και αύριο με τη Βιγιαρεάλ, σε ένα ματς ευρωπαϊκών απαιτήσεων, και αμέσως μετά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τότε θα καταθέσει τα πρώτα σοβαρά πιστοποιητικά ανωτερότητας και θα πείσει ότι φέτος η χρονιά μπορεί να είναι διαφορετική. Έχει, βεβαίως να δούμε αν η εμφάνιση και η προσφορά του Μπερνάρ θα έχουν συνέχεια και δεν θα εξαντληθούν σε ένα εύκολο παιχνίδι. Πάντα το προσπαθεί ο Βραζιλιάνος, πάντα (ακόμα και στις κακές βραδιές του) δείχνει την επιθυμία να φύγει από την Ελλάδα με ένα πρωτάθλημα και (γιατί όχι;) με μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, αλλά η απόδοση στο Αγρίνιο πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια σε αυτό που έκανε εκεί.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Και για τη διαιτησία, για την οποία ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Ολυμπιακού, είχε προκαλέσει πανικό την εβδομάδα πριν το ντέρμπι, μετά από αυτό “κιχ”. Όχι από τα “ερυθρόλευκα”, αλλά και από τα “αντικειμενικά” Μέσα! Και προσέξτε τι έχει συμβεί σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει δοθεί πεντακάθαρο πέναλτι στην ΑΕΚ επειδή από το VAR ελέγχθηκε λάθος ανατροπή! Και η σωστή δεν είχε γίνει ένα λεπτό νωρίτερα, αλλά ένα δευτερόλεπτο! Δεν δόθηκε ξεκάθαρη δεύτερη κίτρινη και αποβολή στον Φορτούνη, που αν ελεγχθεί από το VAR ‘σηκώνει” μέχρι και απευθείας κόκκινη. Και στη φάση του γκολ του Αραούχο που ακυρώθηκε, υπάρχει τροποποιημένος κανονισμός που λέει ότι εφόσον το χέρι είναι ακούσιο και έχουν γίνει μετά δύο πάσες, το γκολ πρέπει να μετρήσει. Μία δηλαδή η πάσα του Πινέδα στον Ελίασον και μία του Ελίασον στον Αραούχο…

Για τις δύο πρώτες που είναι ξεκάθαρες και με γυμνό μάτι, γιατί δεν έχουν αρθρώσει λέξη οι “αντικειμενικοί”; Να πουν ότι έγινε ένα διαιτητικό λάθος εις βάρος της ΑΕΚ! Μήπως επειδή δεν υπάρχουν αντικειμενικοί όταν πρόκειται για την ΑΕΚ; Κι αλήθεια, τι θα είχε γίνει αν είχε δοθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και το έπαιρνε πίσω ο ελίτ Πορτογάλος επειδή από το VAR θα του έδειχνε τη δεύτερη ανατροπή και όχι την κανονική; Σκάσατε στα χέρια και μόνο που το φανταστήκατε, έτσι;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ – METROSPORT

Νομίζω ότι εύκολα μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ο κίνδυνος να κυλήσει ο Δικέφαλος αν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα στη Φινλανδία, είναι σοβαρό. Τρίτο ματς στη σειρά χωρίς νίκη, δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Θα φέρει αναστάτωση, γκρίνια, θα επαναφέρει συζητήσεις που η καλή πορεία έως και τα τέλη Αυγούστου είχαν διώξει από το τραπέζι. Αντιθέτως, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα είναι βάλσαμο. Θα διώξει τα σύννεφα, θα συμβάλλει στην επαναφορά στην ομαλότητα, θα λειτουργήσει ιδανικά ως πρός στο ξεκίνημα που θέλει ο ΠΑΟΚ να κάνει στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ, θα προσφέρει ηρεμία.

Και ειδικά το τελευταίο, την ηρεμία, την έχει απόλυτη ανάγκη για να μπορέσει να προχωρήσει προς την ένταξη των παικτών που ήρθαν τελευταίοι και να αποκτήσει την πολυπόθητη ομοιογένεια. Είναι ματς κλειδί, λοιπόν. Έτσι το βλέπουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Έτσι το αντιμετωπίζουν. Και αυτό που φαίνεται είναι πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν από το Ελσίνκι το αποτέλεσμα που τόσο χρειάζονται αυτή την στιγμή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Είναι φυσικά πολύ νωρίς να κριθεί η ΑΕΚ επειδή το ξεκίνημά της δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι οπαδοί της. Χρόνος υπάρχει αγωνιστικά για να ορθοποδήσει και να παρουσιάσει το περσινό πρόσωπό της. Μόνο που ο χρόνος τώρα πια δεν είναι σύμμαχος. Η Μπράιτον δεν αστειεύεται κι ο Παναθηναϊκός περιμένει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Η ΑΕΚ, χτυπημένη από τραυματισμούς και αδυναμίες στην υλοποίηση του μεταγραφικού πλάνου είναι πληγωμένο θηρίο. Ο προπονητής της είναι ένας μαχητής που μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του και να ανατρέψει την κατάσταση.

Ωστόσο στο ποδόσφαιρο γι’ ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα πράγματα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Όταν ο Αλμέιδα αλλάζει τον Αραούχο με τον Γαλανόπουλο σε εκτός έδρας ντέρμπι που η ΑΕΚ καίγεται να κερδίσει, δεν το κάνει έχοντας το βλέμμα του σε αυτό το παιχνίδι αλλά σε εκείνα που ακολουθούν. Το πλούσιο ρόστερ αποδείχτηκε ότι είχε κενά που δεν καλύφθηκαν. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ. Αυτή είναι που έχει να ανεβεί έναν μικρό «γολγοθά». Τα παιχνίδια από δυο κάθε βδομάδα έγιναν τρία, οι επιβαρύνσεις είναι δεδομένες και το ανελέητο πρέσινγκ δεν μπορεί να εφαρμόζεται σε κάθε ματς για 90 λεπτά. Ο Αλμέιδα είναι υποχρεωμένος να βρει και άλλους τρόπους ώστε να παίρνει αποτελέσματα.

ΤΑ ΝΕΑ

Η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ είναι μια σύνδεση του συλλόγου με τις ρίζες του… Αυτή η νέα μπασκετική φανέλα, στην οποία απεικονίζεται η Ακρόπολη, συνδέει πλέον τον Παναθηναϊκό με την πόλη στην οποία ανήκει. Και την οποία αντιπροσωπεύει. Η επίσκεψη του τμήματος στον Παρθενώνα, η παρουσίαση με φόντο το ιστορικό μνημείο της πόλης, ο τρόπος που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού οργάνωσαν όλη αυτή την εκδήλωση δείχνει πως έχουν αντιληφθεί πως μάλλον… άργησε να συμβεί όλο αυτό. Και πως θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα.

Είναι κάτι που αγκαλιάστηκε και από τον κόσμο της ομάδας, καθώς οι αντιδράσεις ήταν άκρως θετικές απ’ όλους. Ανεξάρτητα απ’ το αν αρέσει σε κάποιον ή όχι η φανέλα. Αυτό είναι και λίγο θέμα γούστου. Είναι μεγάλη η δίψα του κόσμου για επιστροφή στις επιτυχίες, κάτι που θα φανεί προσεχώς και στο γήπεδο. Αρχής γενομένης από το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟ θέλει να επιστρέψει σε όλους τους τομείς. Η μονομαχία με τον Ολυμπιακό αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ, η οποία άλλαξε πρόσφατα τον προπονητή της και συνήθως οι ομάδες που έχουν αλλαγή στην τεχνική ηγεσία παρουσιάζουν έστω και παροδικά βελτιωμένο πρόσωπο.  Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε… καλό φεγγάρι, θα παίξουν στην κατάμεστη έδρα του ΟΑΚΑ και έχουν βρει φαίνεται τον ρυθμό τους. Παρόλα αυτά αντιμετωπίζουν μία ομάδα από τη Λα Λίγκα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τον Ιράν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Η ΑΕΚ έχει την πιο δύσκολη αποστολή, αφού αύριο θα δοκιμαστεί στην Αγγλία απέναντι στη Μπράιτον και θα πρέπει να αντέξει στην ασφυκτική πίεση που θα υποστεί. Όσο για τον ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ έχει πιο εύκολο έργο κόντρα στην Ελσίνκι, αν και υπάρχει ερωτηματικό για το… ποιος ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί. Αυτός του ελληνικού πρωταθλήματος ή ο … Ευρωπαίος; Το θέμα είναι οι ελληνικές ομάδες να μπορέσουν να προσεγγίσουν μία αίσθηση… επαναστατική τη νέα «περιπέτεια» που έχουν μπροστά τους, να αντιληφθούν πάνω από όλα όμως ότι η φάση των ομίλων είναι ένας «μαραθώνιος» που χρειάζεται συγκέντρωση αντοχή στην εναλλαγή συναισθημάτων και σταθερό στόχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments