Διεθνή

Μ. Βρετανία: Απορρίπτουμε το αίτημα Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Μ. Βρετανία: Απορρίπτουμε το αίτημα Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Newstatesman.com - s Rishi Sunak regretting his five promises?

Η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο είναι μακρόχρονη, καλά καταγεγραμμένη και παραμένει αμετάβλητη.

Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την Κύπρο δεν αλλάζει, δήλωσε διπλωματική πηγή στο Λονδινο κληθείσα να σχολιάσει την παρότρυνση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα.

Η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο είναι μακρόχρονη, καλά καταγεγραμμένη και παραμένει αμετάβλητη. Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε πλήρως τη Συνθήκη του 1960 αναφορικά με την Εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου αρμόδιος για την Ευρώπη Λίο Ντόχερτι διαβεβαίωσε πως η χώρα του παραμένει «σταθερά ευθυγραμμισμένη» με τις διεθνείς αντιδράσεις στο ζήτημα των Βαρωσίων και της Αμμοχώστου και συνεχίζει να στηρίζει όλα τα σχετικά ψηφίσματα, όπως τα Ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, καθώς και την Προεδρική Δήλωση του Σ.Α. των ΗΕ του 2021.

Ο κ. Ντόχερτι απαντούσε σε επιστολή της βουλεύτριας βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς εκ μέρους των Αμμοχωστιανών προσφύγων αδερφών Σαββίδη, οι οποίοι ζουν στην περιφέρεια της φιλοκύπριας πολιτικού.

Αναφερόμενος στο περιουσιακό, ο υφυπουργός σημείωσε ότι είναι από τα πιο σύνθετα και ευαίσθητα ζητήματα του Κυπριακού προβλήματος και πως το Λονδίνο πιστεύει ότι μπορεί να επιλυθεί πλήρως μόνο ως μέρος μιας συνολικής λύσης.

«Η δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε αυτή (τη λύση) μέσω της διαδικασίας υπό τα ΗΕ παραμένει ακλόνητη. Εν τέλει, εναπόκειται στις κυπριακές κοινότητες να αποφασίσουν τους όρους της οποίας λύσης και συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους στην επιδίωξη αυτής», κατέληξε ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments