Πολιτική

Άδωνις: Άλλο τα αριστερά τσιτάτα και άλλο η πραγματικότητα του νομοσχεδίου

Άδωνις: Άλλο τα αριστερά τσιτάτα και άλλο η πραγματικότητα του νομοσχεδίου

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Θωρακίζουμε το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο σέβεται απόλυτα το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέδωσε τις περί του αντιθέτου εσφαλμένες εντυπώσεις κάποιων κύκλων στην υιοθέτηση τσιτάτων της αριστεράς.

«Το ωράριο δεν αλλάζει, το πενθήμερο δεν καταργείται, το οκτάωρο δεν καταργείται», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι όποιες πλάνες έχουν να κάνουν με την άκριτη υιοθέτηση τσιτάτων της Αριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις υπογράμμισε πως, σε ό,τι αφορά το οκτάωρο, η κοινοτική οδηγία λειτουργεί υπέρ των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων.

«Δεν καταργείται το οκτάωρο και η σχετική παρεξήγηση απορρέει από θεμελιώδη διάταξη της υποχρεωτικής κοινοτικής οδηγίας, την οποία έχουμε μεταφράσει λέξη προς λέξη και η οποία προβλέπει πως ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να ασκεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο απαγόρευση στον εργαζόμενό του εάν αυτός επιθυμεί να συνάψει μετά το ωράριό του σχέση εργασίας και με άλλον εργοδότη», ανέφερε ο Άδωνις.

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε στο σημείο αυτό ο υπουργός, «αυτό αποτελεί δικαίωμα του εργαζομένου. Η Ε.Ε. το υιοθετεί ως προστασία του εργαζομένου. Έτσι αυτό που όλη η υπόλοιπη Ευρώπη θεωρεί ως προστασία του εργαζομένου, οι της αριστεράς το βλέπουν ως κατάργηση της οκτάωρης εργασίας».

Ανάλογη είναι και η κατάσταση αναφορικά με το πενθήμερο, το οποίο γίνεται πλήρως σεβαστό από το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία γιατί, όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η λειτουργία της έκτης ημέρας και το συν 40% αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με πενθήμερο ωράριο. Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εργαστούν Σάββατο ή Κυριακή, θα πληρώνονται περισσότερο και θα έχουν ρεπό μέσα στην εβδομάδα».

«Άλλο τα τσιτάτα και διαφορετική η πραγματικότητα που εισάγει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο», συμπέρανε ο υπουργός Εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments