Πολιτική

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη αυτή την ώρα στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ειδική αναφορά έκανε στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα μας πάει πολύ καλύτερα από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας» τόνισε και προσέθεσε: «Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι πάμε πολύ καλύτερα από ότι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

H ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθετική και καταγράφει αύξηση της ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός. Εκτίμησε πως η ελληνική ανάπτυξη θα ξεπεράσει την ανάπτυξη που θα σημειώσει η Ευρωζώνη.

Σημείωσε πως η χώρα έχει διασφαλίσει τους δημοσιονομικούς στόχους, χωρίς να θυσιάσει την ανάπτυξη.

Περαιτέρω, έκανε λόγο για επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις στο περιβάλλον, υπεραμύνθηκε της χρήσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Επισήμανε πως η Ελλάδα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το πεδίο στην Ευρώπη.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.