Διεθνή

Γερμανία: Νέα πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης Σολτς

Γερμανία: Νέα πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης Σολτς

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Lto.de - Kein Anfangs­ver­dacht gegen Olaf Scholz

Σε νέα χαμηλά η δημοτικότητα της κυβέρνησης Σολτς στη Γερμανία.

Η τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα αποδοχής που έχει καταγράψει έως σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Bild am Sonntag.

Η υποστήριξη προς τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς έπεσε στο 17%, δηλαδή 8,7 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από το αποτέλεσμά τους στις ομοσπονδιακές εκλογές πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa.

Τα άλλα δύο κυβερνητικά κόμματα, οι Πράσινοι και το φιλελεύθερο FDP, έλαβαν 14% και 6% αντίστοιχα. Συνδυαστικά, το επίπεδο υποστήριξής του 37% είναι το χαμηλότερο για τον συνασπισμό του Σολτς από τότε που εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το συντηρητικό CDU, παρέμεινε στο 27%, ενώ το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Alternative fuer Deutschland (AfD) κέρδισε άλλη μια μονάδα και βρίσκεται πλέον στο 22%.

Η άνοδος του AfD, το οποίο αρνείται ότι η κλιματική κρίση προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αντιτίθεται στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει να σταματήσει τη μετανάστευση στη χώρα, ανησυχεί τα δημοκρατικά κόμματα και τους επενδυτές.

Στα ανατολικογερμανικά κρατίδια του Βρανδεμβούργου, της Θουριγγίας και της Σαξονίας, όπου θα διεξαχθούν εκλογές το επόμενο έτος, το AfD είναι σήμερα το πρώτο κόμμα με ποσοστό άνω του 30% στις δημοσκοπήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments