Nέα της αγοράς

Προς έγκριση στην Βρετανία το deal-μαμούθ $69 δισ. της Microsoft για την Activision Blizzard

Προς έγκριση στην Βρετανία το deal-μαμούθ $69 δισ. της Microsoft για την Activision Blizzard
Το αναδιαμορφωμένο σχέδιο για την εξαγορά "μαμούθ" της Activision Blizzard της Microsoft "ανοίγει την πόρτα" για την έγκριση της συμφωνίας, δήλωσαν σήμερα Παρασκευή οι βρετανικές αρχές ανταγωνισμού (CMA).

Το αναδιαμορφωμένο σχέδιο για την εξαγορά “μαμούθ” της Activision Blizzard της Microsoft “ανοίγει την πόρτα” για την έγκριση της συμφωνίας, δήλωσαν σήμερα Παρασκευή οι βρετανικές αρχές ανταγωνισμού (CMA).

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft ανακοίνωσε στις αρχές του 2022 τη μεγαλύτερη συμφωνία της ιστορίας στο χώρο των videogames, αλλά η εξαγορά ύψους 69 δισ. δολαρίων “μπλοκαρίστηκε” τον Απρίλιο από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού, η οποία εξέφρασε ανησυχίες ότι ο αμερικανικός γίγαντας των υπολογιστών θα αποκτούσε υπερβολικό έλεγχο στην εκκολαπτόμενη αγορά cloud των videogames.

Τον Αύγουστο, η Activision Blizzard συμφώνησε να πουλήσει τα δικαιώματα streaming της μεγάλης επιτυχίας της “Call of Duty” στην Ubisoft, μία κίνηση που σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές “ουσιαστικά διευθετεί τις προηγούμενες ανησυχίες”.

“Αν και η CMA έχει εντοπίσει κάποιες περιορισμένες ανησυχίες που διατηρούνται και στη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει διορθωτικά μέτρα με τα οποία η CMA έχει συμπεράνει καταρχήν ότι θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά”, αναφέρει σε δήλωσή της η ρυθμιστική αρχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments