Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Δραματική η κατάσταση σε Εύβοια και Θεσσαλία [vid]

Κακοκαιρία Elias: Δραματική η κατάσταση σε Εύβοια και Θεσσαλία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS / ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ - ΙΣΤΙΑΙΑ (EVIATHEMA.GR/ EUROKINISSI)

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της βόρειας Εύβοιας, που χτυπήθηκαν με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Elias, με τα μηνύματα για εκκενώσεις από το 112 να ηχούν συνεχώς.

Στη Θεσσαλία, που ακόμα μετρά της πληγές της από τον «Daniel», οι κάτοικοι ζουν ξανά ώρες αγωνίας. Χωριά εκκενώθηκαν ενώ ο Βόλος, μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη λάσπης. Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας, ενώ μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στη Στερεά, σε οριακό επίπεδο βρίσκεται ο Σπερχειός ποταμός, ενώ στην Εύβοια ήχησε ξανά σήμερα το 112. Στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή, οι διασώσεις και οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων είναι συνεχείς, ενώ συναγερμός σήμανε μετά την πτώση ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια, λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Ειδικότερα σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Βούλιαξε σπίτι στην Εύβοια

Ο δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ολόκληρα σπίτια τα παρέσυραν τα ορμητικά νερά με τους κατοίκους, ανήμποροι, να βλέπουν την καταστροφή. Στο βίντεο από την Κρύα Βρύση ένα σπίτι οδηγείται στη θάλασσα από τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν.

Όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Στάμου στο evima.gr το σπίτι δεν κατοικείται, είναι εξοχικό και σε κλάσματα δευτερολέπτου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το νερό άρχισε να «τρώει» σταδιακά το ανάχωμα που υπήρχε δίπλα στο ποτάμι. Όταν αυτό υποχώρησε πλήρως, το νερό με μεγάλη ορμή παρέσυρε όλο το σπίτι με την κοίτη του ποταμού να ανοίγει ακόμα περισσότερο.

Δηλώσεις Κικίλια από Βόλο

Στον Βόλο που βρίσκεται στο στόχαστρο της κακοκαιρίας Elias από εχθές Τετάρτη μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Δεύτερη φορά, δυστυχώς μέσα σε λίγες μέρες που έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, κυρίως στον Βόλο αλλά και στη Βόρεια Εύβοια αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, είπε σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης.

«Εδώ και κάποιες μέρες, όταν υπήρχαν οι προγνώσεις, βρέθηκαν όλα τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κόκκινο συναγερμό. Και πρέπει να πω ότι επιχείρησαν όλοι και ρίχτηκαν στη μάχη με αυταπάρνηση. Μόνο χθες το βράδυ στην πόλη του Βόλου είχαμε 257 διασώσεις συμπολιτών μας, 99 πυροσβεστικά, 280 πυροσβέστες, οι μισές ΕΜΑΚ της χώρας ήταν και είναι ακόμη εδώ» επισήμανε ο υπουργός. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments