Αθλητισμός

ΑΕΚ: Στο Ηράκλειο για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και να πάει με αναπτερωμένο ηθικό με τον Άγιαξ

ΑΕΚ: Στο Ηράκλειο για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και να πάει με αναπτερωμένο ηθικό με τον Άγιαξ

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί νικών της κόντρα στον ΟΦΗ σε ένα ασφυχτικά γεμάτο Γεντί Κουλέ, έχοντας στην πίσω άκρη του μυαλού της και τον αγώνα με τον Άγιαξ τρεις μέρες μετά. Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για το αρχικό σχήμα.

Η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της τα σπουδαία διπλά που πέτυχε στις έδρες της Μπράιτον και του Παναθηναϊκού, αλλά και τη νίκη με τον Ατρόμητο που πέτυχε στην OPAP Arena με περιπετειώδη τρόπο και πλέον έχει μπροστά του μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την έβδομη αγωνιστική της Stoiximan Super League (02/10, 20:00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE SPORT24), το οποίο μάλιστα αναμένεται να είναι γεμάτο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί που έχει χτίσει και να πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ματς με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League. Ωστόσο πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι στο Ηράκλειο, το οποίο δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Η Ένωση έχει μπροστά της μια καλοδουλεμένη ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να παίξει στα playoffs, ενώ στο γήπεδό της έχει κερδίσει ήδη τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα θα μπουν να αγωνιστούν με την ίδια φιλοσοφία, την ασφυχτική πίεση που θα προσπαθήσουν να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους σε λάθη για να τα εκμεταλλευτούν και να σκοράρουν.

Η συγκεκριμένη τακτική κουμπώνει ως αντίδοτο σε αυτή του ΟΦΗ, ο οποίος με όπλο και την έδρα και τον κόσμο του, θα επιχειρήσει να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να απειλήσει όπως μπορεί.

Τα προβλήματα δε λείπουν για ένα ακόμα παιχνίδι για τον Αργεντινό κόουτς. Ο Λιβάι Γκαρσία ένιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση του Σαββάτου και χθες διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλάση, με την κατάστασή του να επανεκτιμάται καθημερινά. Ενοχλήσεις ένιωσε και ο Γενς Γιόνσον στην τελευταία προπόνηση και έμεινε εκτός αποστολής.

Ο Νορντίν Άμραμπατ δέχθηκε ένα χτύπημα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο (έγινε μάλιστα αλλαγή λόγω αυτού) και έμεινε εκτός προλήπτικα, μιας και δεν είναι τίποτα σοβαρό, ενώ ο Εχσάν Χατζισαφί έμεινε στην Αθήνα για να ξεκουραστεί. Στο Ηράκλειο δεν ταξίδεψε και ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στα πλευρά, ωστόσο κρίθηκε ανέτοιμος.

Μέσα σε αυτούς στις απουσίες προστίθενται και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και είναι τιμωρημένος.

Σε σχέση με το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες επέστρεψαν στην αποστολή οι Πινέδα και Μοχαμάντι που έμειναν εκτός για λόγους ξεκούρασης, μετά από καιρό επέστρεψε ο Φαν Βέερτ, ενώ για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας βρίσκεται ο Πήλιος, ο οποίος το Σάββατο έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα και μάλιστα σκόραρε κόντρα στην ΑΕΛ.

Η πιθανή ενδεκάδα κόντρα στον ΟΦΗ Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει για ένα ακόμα παιχνίδι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Λάζαρος Ρότα θα παίξει στα δεξιά και ο Μοχαμάντι στα αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να επιστρέψει ο Μουκουντί για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, έχοντας στο πλάι του τον Μήτογλου, χωρίς να αποκλειστεί εντελώς η παρουσία του Κάλενς.

Στον άξονα θα αγωνιστούν ο Νταμιάν Σιμάνσκι, έχοντας μπροστά του τον Ορμπελίν Πινέδα. Στα άκρα της επίθεσης θα επανέλθουν στο αρχικό σχήμα ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Νίκλας Ελίασον δεξιά. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Πόνσε έχοντας στο πλάι του τον Τσούμπερ, με τον Σέρχιο Αραούχο να διεκδικεί επίσης τη θέση.

Η αποστολή της ΑΕΚ στο ματς με τον ΟΦΗ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο και Ζίνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments