Πολιτική

Πέτσας για ΟΑΚΑ: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει εκπτώσεις στα ζητήματα ασφάλειας

Πέτσας για ΟΑΚΑ: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει εκπτώσεις στα ζητήματα ασφάλειας

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ, Την έγκαιρη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εξασφαλίσει πόρους για τον έλεγχο στατικότητας του ΟΑΚΑ υπογραμμίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας

Ανάγκη ελέγχου στατικότητας για όλα τα δημόσια κτίρια

Την έγκαιρη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εξασφαλίσει πόρους για τον έλεγχο στατικότητας του ΟΑΚΑ υπογραμμίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος προσθέτει ότι σε αντίστοιχους ελέγχους στατικότητας πρέπει να υποβληθούν όλα τα κτίρια του Δημοσίου.

​Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το κλείσιμο ΟΑΚΑ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι το ζήτημα του ελέγχου της ασφάλειας των ολυμπιακών μας εγκαταστάσεων το δρομολόγησε αυτή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κ. Μητσοτάκης εξασφάλισε, ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου, τους αναγκαίους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίοι χρηματοδότησαν και τις μελέτες που έφεραν στην επιφάνεια το ζήτημα της συντήρησης του «στεγάστρου Καλατράβα». «Αυτή η κυβέρνηση είναι εκείνη που, από τον Ιούλιο του 2021, αποφάσισε να κάνει μια σειρά παρεμβάσεις», υπενθυμίζει ο κύριος Πέτσας.

​Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες «έχουν τρία επίπεδα».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο επίπεδο, «αυτό έχει να κάνει», τονίζει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, «με τη συντήρηση των σκεπάστρων, όχι μόνο του κλειστού γηπέδου αλλά και των άλλων χώρων, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας. Άρα, τον Ιούλιο του 2021, έχει γίνει κάτι που δεν έγινε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια»

Αναφερόμενος στο δεύτερο επίπεδο, ο κ. Πέτσας υπογραμμίζει ότι «η απόφαση να κλείσει το ΟΑΚΑ ελήφθη, γιατί οι πρώτες μελέτες έδειξαν ότι υπάρχουν προβλήματα. Άρα, αποδεικνύεται ότι, όταν βάζουμε πρώτα την ασφάλεια, πρέπει να παίρνουμε και το κόστος αυτής της επιλογής».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι, «αν το κόστος είναι να κλείσει κάτι, μπροστά στην προστασία των αθλητών και των θεατών, πρέπει να έχουμε τη βούληση να προβαίνουμε στο κλείσιμο. Αφού το ΟΑΚΑ έκλεισε, και αν υπάρξει και δεύτερη μελέτη από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που επιβεβαιώνει τα ευρήματα της πρώτης, πρέπει να τη σεβαστούμε όλοι. Χωρίς μικροκομματική διάθεση, πολιτικές κορώνες και χουλιγκανικές ατάκες».

Για τον κύριο Πέτσα, είναι, ακόμη, ξεκάθαρο ότι «χρειάζονται μελέτες ασφαλείας όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Εγώ θα έλεγα ότι χρειάζονται μελέτες όλα τα δημόσια κτίρια. Έχει γίνει μια παρέμβαση ήδη από την πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρυσι έτσι ώστε να έχουμε μια μεγάλης κλίμακας προσεισμικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των νοσοκομείων. Τέτοια θέματα πρέπει να τα εξετάζουν όλες οι κυβερνήσεις και τα αποτελέσματα των μελετών να τα σεβόμαστε, καθώς νομίζω συμφωνούμε όλοι και δεν είναι από τα θέματα που επιδέχονται μικροπολιτική αντιπαράθεση».

Σε ερώτηση για την αδειοδότηση δημοσίων κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τόνισε ότι «έχω υποστηρίξει – και ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών – ότι με πλήρη σεβασμό στη συνταγματική νομιμότητα και τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων, πρέπει να νομιμοποιηθούν όλα τα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αρχίσει από το μηδέν ο έλεγχός τους, αλλιώς χανόμαστε σε έναν κυκεώνα αδειοδότησης που δεν τελειώνει ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments