Οδηγός

ΟΠΕΚΑ: 600 ευρώ επίδομα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

ΟΠΕΚΑ: 600 ευρώ επίδομα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και με την φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου, μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών στα ΚΕΠ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΠΕΚΑ και την ηλεκτρονική εφαρμογή του φορέα, μέσω της Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων, για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Το ποσό της ενίσχυσης, ανέρχεται έως και 600 ευρώ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΠΕΚΑ και την ηλεκτρονική εφαρμογή του φορέα, μέσω της Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και με την φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου, μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών στα ΚΕΠ.

Σημειώστε ότι υπάρχει σχετική προθεσμία για την υποβολή τους, η οποία εκπνέει στις 30 Οκτωβρίου 2023.

ΟΠΕΚΑ: Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι

 1. Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο
 2. Βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ΕΟΧ ή Ελβετίας
 3. Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του αιτούντος, από την οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του στη συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή / Όταν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν είναι δυνατές ή δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, ως προς την διετή διαμονή σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή, απαιτείται η προσκόμιση, σχετικής Βεβαίωσης Δημάρχου του τόπου κατοικίας του αιτούντα, σε ΚΕΠ προκειμένου να επισυναφθεί στην ψηφιακή αίτηση.
 4. Δικαστική απόφαση ή διαταγή ανάθεσης της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου ή συμβολαιογραφική πράξη συναινετικού διαζυγίου, στην οποία ορίζεται η ανάθεση της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου ή πρακτικό διαμεσολάβησης, από το οποίο προκύπτει ο γονέας που ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου. Αν δεν υφίσταται κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, υποβάλλεται οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο στοιχείο, προς απόδειξη της άσκησης της επιμέλειας από τον αιτούντα.
 5. Συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης τέκνου / Υποβάλλεται σε περίπτωση αναγνώρισης τέκνου. Το εν λόγω δικαιολογητικό προσκομίζεται σε ΚΕΠ, προκειμένου να επισυναφθεί στην φηφιακή αίτηση.

ΟΠΕΚΑ: Η αίτηση βήμα βήμα

 • Εκκίνηση της διαδικασίας
 • Υποβολή ψηφιακής Αίτησης από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο μέσω της εφαρμογής του ΟΠΕΚΑ
 • Υποβολή ψηφιακής Αίτησης μέσω ΚΕΠ
 • Οριστική Υποβολή της Αίτησης
 • Έγκριση
 • Απόρριψη / Κατόπιν έκδοσης απορριπτικής απόφασης, ο αιτών δύναται να υποβάλει νέα αίτηση για τη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης το επόμενο έτος.
 • Έλεγχος δικαιολογητικών
 • Έγκριση της Aίτησης κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών
 • Απόρριψη της Αίτησης κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών

ΟΠΕΚΑ: Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις και οι ενστάσεις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΕΔΩ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments