Policy Briefs

Μελόνι: Η κυβέρνηση επιτίθεται στη δικαιοσύνη για το μεταναστευτικό

Μελόνι: Η κυβέρνηση επιτίθεται στη δικαιοσύνη για το μεταναστευτικό

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Governo.it - Giorgia Meloni

Η ιταλική κυβέρνηση επιτίθεται στους δικαστές.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επιτέθηκε σε Ιταλούς δικαστές που αρνήθηκαν να διατάξουν την κράτηση των προσφύγων που έπρεπε να επαναπατριστούν, σύμφωνα με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα. Η Μελόνι τους κατηγόρησε ότι πολιτικοποίησαν το θέμα και αντιστρατεύτηκαν τις προσπάθειες της Ιταλίας να ρυθμίσει τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Οι εντάσεις είναι και πάλι υψηλές μεταξύ της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης, η οποία αποφάσισε να μην επικυρώσει την κράτηση ορισμένων προσφύγων που έφτασαν στη Σικελία παράτυπα — μια απόφαση που σύμφωνα με την κυβέρνηση δείχνει ότι οι δικαστές είναι αποφασισμένοι να υπονομεύσουν τις προσπάθειες περιορισμού της πρόσφατης μαζικής εισροής μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική.

«Έμεινα έκπληκτος από την απόφαση του δικαστή που, για απίθανους λόγους, απελευθέρωσε έναν παράνομο μετανάστη που είχε ήδη λάβει εντολή απέλασης, κήρυξε μονομερώς την Τυνησία επικίνδυνη χώρα και αντιτάχθηκε στα μέτρα μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης», δήλωσε η κ. Μελόνι στο αναφορά στην απόφαση που θεωρούσε επικίνδυνη την επιστροφή στην Τυνησία για πρόσληψη και εργασία σε χρυσωρυχεία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα», διαβεβαιώνει η κ. Μελώνη, η οποία τονίζει επίσης ότι δεν εναπόκειται στη δικαιοσύνη να ορίσει τι είναι ασφαλής ή ασφαλής χώρα. όπως η Τυνησία.

Οι εκπρόσωποι των κυβερνώντων κομμάτων, Fratelli d’Italia (Αδελφοί της Ιταλίας), Lega (The League, Identity and Democracy) και Forza Italia (Go Italy, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), έχουν επανειλημμένα προτείνει ότι «οι «εξωτερικοί παράγοντες» προσπαθούσαν να υπονομεύσουν κυβερνητική δράση, ιδίως με την ενθάρρυνση του μεταναστευτικού κύματος και την αποτροπή συμφωνιών για κοινές λύσεις σε επίπεδο ΕΕ, καθώς και με την αποσταθεροποίηση των αγορών και τον εκφοβισμό των επενδυτών.

«Όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα αν, εν τω μεταξύ, άλλα κράτη λειτουργήσουν προς την εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, και αν ακόμη και μέρος της Ιταλίας κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση. Και δεν μιλάω μόνο για την ιδεολογικοποιημένη αριστερά και το κύκλωμα που έχει τα δικά του συμφέροντα υποδοχής », είπε η κ. Μελώνη στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Εθνική Ένωση Δικαστών (ANM) στην Κατάνια απάντησε γρήγορα στις κατηγορίες της κας Μελόνι, επιπλήττοντάς την για τα σχόλιά της σχετικά με την απόφαση του δικαστή.

«Αυτό που διαβάσαμε είναι λέξεις που δεν είναι σωστές ως προς τον τόνο και το περιεχόμενό τους και δεν αντιστοιχούν στη σχέση μεταξύ της δικαστικής εξουσίας και της εκτελεστικής εξουσίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ANM της Κατάνια, Αλεσάντρο Ρίζο .

Η Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (S&D) Elly Schlein στάθηκε επίσης στα λόγια, λέγοντας ότι η Meloni τροφοδοτεί μια «θεσμική σύγκρουση» που βλάπτει τη χώρα.

«Θα πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν έναν εχθρό την ημέρα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αν αναζητούν τους υπεύθυνους για την καταστροφή της υποδοχής, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη: είναι η δεξιά που γράφει προδήλως αντισυνταγματικούς νόμους και στη συνέχεια επιτίθεται στους δικαστές που κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε η κ. Schlein .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments