Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Μιχάλης Σταυριανουδάκης: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες [vid]

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Μιχάλης Σταυριανουδάκης: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες [vid]
Οδηγίες στους πολίτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής. Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για την Κυριακή των  αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τις εκλογές του 2019» ανέφερε ο  Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «οι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές είναι κάτι λιγότερο από 152.000 ενώ τα ψηφοδέλτια τα μειώσαμε από 1,15 σε 0,98 εκατοστά».

Σχετικά με το τρόπο εκλογής των συνδυασμών, o  Μιχάλης Σταυριανουδάκης τόνισε πως έχει γίνει μία μεγάλη αλλαγή από το 2019, καθώς, όπως είπε «αν ένας πολίτης ψηφίσει άλλη κοινότητα από αυτή που υπάγεται είναι υπέρ του συνδυασμού αλλά δεν μετράει για τον υποψήφιο και το σταυρό που έχει μπει», ενώ για το ποσοστό που χρειάζεται ένας συνδυασμός για να εκλεγεί είπε πως «για τον δήμαρχο χρειάζεται 43,1% και ο συνδυασμός χρειάζεται ένα 3% για να μπορέσει να μπει στην κατανομή εδρών».

Σχετικά με τη σταυροδοσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές o  Μιχάλης Σταυριανουδάκης υπογράμμισε πως: «Για λιγότερους από 10.000 κατοίκους 3 σταυροί, ενώ για περισσότερους από 10.000 κατοίκους 4 σταυροί».

«Σε αυτές τις εκλογές θα πληρωθούν και οι εφορευτικές επιτροπές με 40 ευρώ για την επόμενη Κυριακή με 30 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ, όπως ανέφερε «στόχος είναι τα αποτελέσματα να βγουν πριν τις 22:30».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments