Πολιτική

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Με υψηλή αποχή έκλεισαν οι κάλπες της Αττικής [vid]

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Με υψηλή αποχή έκλεισαν οι κάλπες της Αττικής [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με 41,8% στα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2023 για τον Δήμο Αθηναίων.

Η Αττική φαίνεται να καταγράφει τη μικρότερη συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής (8/10), καθώς η αποχή που σημειώθηκε ήταν 70%.

Η Αττική φαίνεται να καταγράφει τη μικρότερη συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής (8/10), καθώς η αποχή που σημειώθηκε ήταν 70%. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με 41,8% στα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2023 για τον Δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα με την ενσωμάτωση στο 0,5% τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Μπακογιάννης Κώστας 41,8% Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος 13,3% Δούκας Χάρης 13,1% Σοφιανός Νικόλαος 12,7% Κασιδιάρης Ηλίας 8.7%

Έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν περίπου 4,5 εκατ. άτομα [vid]

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή των ψηφοφόρων που πήγαν στην κάλπη μέχρι τις 17:30 βρισκόταν στο 44,6%.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών από τα γραφεία τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί μετά τις 19:00 στα κεντρικά της ΝΔ. Μόλις τα επιτελεία αποκτήσουν μία ασφαλή εικόνα για τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε δηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται από τις 17:30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται ήδη στα γραφεία του κόμματος, ενώ νωρίτερα είχε μεταβεί στο Ηράκλειο Κρήτης για να ψηφίσει.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται ήδη στον Περισσό, από όπου θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments