Διεθνή

Ρωσία: Υψηλός ο κίνδυνος εμπλοκής τρίτων δυνάμεων στη σύγκρουση Χαμάς και Ισραήλ

Ρωσία: Υψηλός ο κίνδυνος εμπλοκής τρίτων δυνάμεων στη σύγκρουση Χαμάς και Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου ότι μετακινεί πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα πιο κοντά στο Ισραήλ, η Μόσχα βλέπει «υψηλό κίνδυνο» να μπει τρίτο μέρος στη σύγκρουση.

Οι ΗΠΑ διέταξαν την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Gerald R. Ford να πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να είναι πιο κοντά στο Ισραήλ.

Μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου ότι μετακινεί πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα πιο κοντά στο Ισραήλ, η Μόσχα βλέπει «υψηλό κίνδυνο» να μπει τρίτο μέρος στη σύγκρουση.

«Ο κίνδυνος εμπλοκής τρίτων δυνάμεων σε αυτή τη σύγκρουση είναι υψηλός. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τρόπους το συντομότερο δυνατό για να προχωρήσουμε προς κάποιο είδος διαδικασίας διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό μέσο TASS.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ΗΠΑ διέταξαν την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Gerald R. Ford να πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να είναι πιο κοντά στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Το USS Gerald R. Ford και οι περίπου 5.000 ναύτες του και το κατάστρωμα μαχητικών αεροπλάνων του θα συνοδεύονται από καταδρομικά και αντιτορπιλικά.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο μέχρι σήμερα και πήρε το όνομά του από τον 38ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Αυτή η σκόπιμα υψηλού προφίλ και με διάθεση επίδειξης της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος… έχει σχεδιαστεί για να υπογραμμίσει την ορατή υποστήριξη στο Ισραήλ», σχολιάζει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στην Ουάσινγκτον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments