SPOTLIGHTS

Καμπανάκι στο YouTube από την ΕΕ σχετικά με το περιεχόμενο της Χαμάς

Καμπανάκι στο YouTube από την ΕΕ σχετικά με το περιεχόμενο της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: YouTube to Limit Video Quality Around the World for a Month - Bloomberg.com

Το YouTube είπε ότι εξετάζει την επιστολή και ότι οι ομάδες έχουν αφαιρέσει χιλιάδες  βίντεο με περιεχόμενο βίας

Ο Sundar Pichai που εργάζεται στη Google είναι ο πιο πρόσφατος επικεφαλής  που έλαβε επιστολή από τις Βρυξέλλες η οποία τον προτρέπει να είναι «πολύ προσεκτικός» για να διασφαλίσει ότι η παραπληροφόρηση που συνδέεται με τη Χαμάς και το παράνομο περιεχόμενο δεν θα εξαπλωθεί στο YouTube.

Ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θύμισε στον Pichai τον νόμο της ΕΕ για τον έλεγχο περιεχομένου, τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) , συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για την ταχεία εξάλειψη του παράνομου περιεχομένου — όπως υποκίνηση σε βία ή προπαγάνδα για τρομοκρατικές οργανώσεις — που επισημαίνονται από χρήστες και αρχές επιβολής του νόμου.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Meta και του TikTok, Mark Zuckerberg Shou Zi Chew, αντίστοιχα, καθώς και ο Elon Musk , ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), έλαβαν τις σχετικές προειδοποιήσεις και  προθεσμίες για να απαντήσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από τα τέλη Αυγούστου, πάνω από δώδεκα μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες έπρεπε να συμμορφωθούν με κανόνες για τον καλύτερο χειρισμό του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου στο πλαίσιο του DSA. Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα έως και 6 τοις εκατό των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων των εταιρειών.

Το YouTube είπε ότι εξετάζει την επιστολή και ότι οι ομάδες έχουν αφαιρέσει χιλιάδες  βίντεο με περιεχόμενο βίας: “Οι ομάδες μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να παρακολουθούν για επιβλαβή πλάνα και παραμένουν σε εγρήγορση για να αναλάβουν δράση γρήγορα εάν χρειαστεί σε βίντεο, σορτς και ζωντανές ροές”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments