Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προετοιμάζει ταξίδι στο Ισραήλ – Ποιοι οι στόχοι [vid]

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προετοιμάζει ταξίδι στο Ισραήλ – Ποιοι οι στόχοι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ταξίδι στο Ισραήλ προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταξίδι στο Ισραήλ προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφαινόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ημερομηνία του πιθανού ταξιδιού αναμένεται να οριστεί σύντομα σύμφωνα με το skai.gr.

Eπικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για το Μεσανατολικό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Τα γεγονότα στη Γάζα και οι ανησυχίες της Ελλάδας

Η Γάζα  γίνεται τόπος ανθρώπινου μαρτυρίου και, αν και ουδείς δεν γνωρίζει  τα τελικά σχέδια της Ισραηλινής κυβέρνησης, προς το παρόν λειτουργεί ανησυχητικά η δήλωση του Μ. Νετανιάχου, σύμφωνα με την οποία αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό, θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή.

Ούτως ή άλλως σε μια στρατηγικής σημασίας εύφλεκτη περιοχή όπου τα προαιώνια πάθη και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα είναι το προσάναμμα συνεχών αναφλέξεων, οι εξελίξεις μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες, και τα κύματα να φτάσουν στην ευρύτερη γειτονιά.

Ιστορικά, εκτός από μερικές δεκαετίες ειρηνικής ανάπαυλας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρξαν πάντα ταραγμένοι και αιματηροί γείτονες.

Οι φρικώδεις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον αμάχων, η προ των πυλών χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Β. Γάζα, αλλά και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Όλες οι πτυχές της κρίσης συζητήθηκαν στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο, αλλά η έμφαση δόθηκε φυσικά στις πτυχές της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας. Η αύξηση των προσφύγων και των μεταναστών που ρέουν από τη Μέση Ανατολή προς την Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας προς την Ευρώπη αποτελεί μείζονα ανησυχία για την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments