Διεθνή

«Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα κερδίσει» -Ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο από αεροπορικές επιδρομές [vid]

«Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα κερδίσει» -Ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο από αεροπορικές επιδρομές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Fatima Shbair, Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο στο «X», στο οποίο φαίνονται οι αεροπορικές επιδρομές που γίνονται στη Γάζα.

Σε ανάρτηση με την οποία ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ, ξεκινά την αντεπίθεσήγ του, προέβη ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο στο «X», στο οποίο φαίνονται οι αεροπορικές επιδρομές που γίνονται στη Γάζα.

Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτηση αυτή με το μήνυμα: «Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα κερδίσει».

«Η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς θα “αλλάξει τη Μέση Ανατολή”»

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα του «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό (…) θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου σε υψηλόβαθμους τοπικούς αξιωματούχους στο νότιο Ισραήλ, όπου μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί του Σαββάτου.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε σήμερα «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, η οποία συγκρίνεται από το Ισραήλ με την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

«Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως «θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη».

Περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε περισσότερες από 48 ώρες και 2.150 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον στρατό. Από παλαιστινιακής πλευράς, 560 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Επικοινωνία Μακρόν με Νετανιάχου – Στήριξη του Γάλλου προέδρου στο Ισραήλ

Την απόλυτη υποστήριξη της Γαλλίας στο Ισραήλ και στο δικαίωμα του να αμυνθεί, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα Δευτέρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι καταδικάζει με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, και εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για την τύχη των ομήρων και των τραυματιών. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βασιλιά της Ιορδανίας και τους ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολύπλευρη επίθεση από Παλαιστίνιους ένοπλους από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», διεμήνυσε νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μίλησε σε δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε το γραφείο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments