Διεθνή

Spiegel: «Ο Νετανιάχου έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο»

Spiegel: «Ο Νετανιάχου έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Η πλειοψηφία των Ισραηλινών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πεπεισμένη ότι ο Νετανιάχου και ο συνασπισμός του είναι υπεύθυνοι για την πανωλεθρία σχετικά με την ασφάλεια στα σύνορα με τη Γάζα.

Όσο εξελίσσεται ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς αυξάνεται και η κριτική στον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Η κριτική κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού κορυφώνεται τόσο από την Αριστερά όσο και από τη Δεξιά, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο».

Η πλειοψηφία των Ισραηλινών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πεπεισμένη ότι ο Νετανιάχου και ο συνασπισμός του είναι υπεύθυνοι για την πανωλεθρία σχετικά με την ασφάλεια στα σύνορα με τη Γάζα.

«Η οργή προς τον Νετανιάχου είναι τεράστια σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει το περιοδικό Spiegel. «Τους τελευταίους μήνες πολλοί πολίτες είδαν πώς ο Νετανιάχου διχάζει τη χώρα, καθώς και πώς η σχεδιαζόμενη δικαστική μεταρρύθμιση, που αποσκοπεί στην κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών, διέσπασε την ισραηλινή κοινωνία. Όμως, μετά τη βίαιη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου οι άνθρωποι συνειδητοποιούν επιπλέον ότι ο Νετανιάχου και οι ακροδεξιοί και εθνικιστές-ορθόδοξοι σύμμαχοί του έχουν απογοητεύσει τη χώρα και τους πολίτες της», αναφέρεται στο Spiegel.

Ισραήλ: Προειδοποιούσαν οι μυστικές υπηρεσίες 

Το δημοσίευμα στο γερμανικό μέσο αναφέρει ακόμα ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν επανειλημμένως ότι η διαμάχη για τη δικαστική μεταρρύθμιση αποδυναμώνει το Ισραήλ, κάτι που οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα εκμεταλλευτούν και θα επιτεθούν στη χώρα.

«Ο Νετανιάχου όμως δεν άκουγε: Το μόνο που ήθελε ήταν να βρει έναν τρόπο να τερματιστούν οι νομικές διαδικασίες όπου ήταν υπόδικος για διαφθορά. Εάν ο Νετανιάχου καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης. […] Στον σκοπό αυτό ο Νετανιάχου θυσίασε τα πάντα: την ενότητα της χώρας, την οικονομία, ακόμη και την ασφάλεια», γράφει το γερμανικό μέσο, καταλήγοντας πως, καθώς φαίνεται, ο Νετανιάχου «έχει ήδη χάσει τον πρώτο πόλεμο, αυτόν στο εσωτερικό της χώρας του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments