Γεωπολιτικά

Σαουδάραβας πρίγκιπας, πρώην αρχικατάσκοπος, επιτίθεται με σφοδρότητα σε Χαμάς και Ισραήλ

Σαουδάραβας πρίγκιπας, πρώην αρχικατάσκοπος, επιτίθεται με σφοδρότητα σε Χαμάς και Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Kamran Jebreili, Kamran Jebreili | Συντελεστές: AP, "Καταδικάζω τη Χαμάς για την περαιτέρω υπονόμευση της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως έκανε και το Ισραήλ".

Ο πρώην επικεφαλής υπηρεσίας Πληροφοριών και πρώην πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ Τούρκι Αλ Φαϊζάλ, σε πρόσφατη ομιλία του, κατηγόρησε τόσο τη Χαμάς για την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Ενώ ο πρίγκιπας δεν είναι πλέον στην κυβέρνηση, εξακολουθεί να θεωρείται κοντά στον παλάτι και φαίνεται να είναι η πιο εξέχουσα προσωπικότητα της Σαουδικής Αραβίας που έχει καταδικάσει ρητά τη Χαμάς.

“Καταδικάζω κατηγορηματικά τη στόχευση αμάχων οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου από τη Χαμάς, όπως κατηγορείται. Αυτή η στόχευση διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Χαμάς περί της ισλαμικής της ταυτότητας”, είπε ο πρίγκιπας Τούρκι σε ομιλία στο Ινστιτούτο Μπέικερ για τη Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Ράις του Χιούστον την Τρίτη.

“Καταδικάζω επίσης τη Χαμάς επειδή έδωσε έδαφος για υψηλό ηθικό κύρος σε μια ισραηλινή κυβέρνηση που δημιουργούσε απέχθεια παγκοσμίως, ακόμη και στη μισή ισραηλινή κοινή γνώμη, ως φασιστική, μισαλλόδοξη και απεχθής”, συνέχισε.

“Καταδικάζω τη Χαμάς που έδωσε σε αυτήν την απαίσια κυβέρνηση τη δικαιολογία να καθαρίσει εθνοτικά τη Γάζα από τους πολίτες της και να τους βομβαρδίσει μέχρι τελικής εξόντωσης”.

“Καταδικάζω τη Χαμάς για την περαιτέρω υπονόμευση της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως έκανε και το Ισραήλ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments