Γεωπολιτικά

Οι ΗΠΑ διεξάγουν «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» στη Γάζα λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών [vid]

Οι ΗΠΑ διεξάγουν «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» στη Γάζα λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ekriti.gr//Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν πόλεμο κατά των Παλαιστινίων μέσω του Ισραήλ

Ο Ιρανός διπλωμάτης χαρακτήρισε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «ντροπή»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν πόλεμο κατά των Παλαιστινίων μέσω του Ισραήλ, προειδοποιώντας επίσης για συνέπειες εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί αμάχων στη Γάζα.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα στη Γάζα είναι ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων που διεξάγεται από το ψεύτικο ισραηλινό καθεστώς, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ, εναντίον του καταπιεσμένου έθνους της Παλαιστίνης και των αμάχων», δήλωσε σε δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του από τη Νότια Αφρική.

«Ένας πόλεμος εναντίον του καταπιεσμένου λαού της Παλαιστίνης»

Σύμφωνα με το Al Jazeera, o Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε ότι είναι «πικρό και ατυχές» το γεγονός ότι ο Μπάιντεν έσπευσε να πραγματοποιήσει μια έκτακτη επίσκεψη σε καιρό πολέμου στο Ισραήλ την Τετάρτη και να υποστηρίξει τις επιθέσεις του καθώς βομβαρδίζονται νοσοκομεία, τζαμιά, εκκλησίες και άμαχοι.

«Θα βγει εκτός ελέγχου»

«Με την παρουσία του στο Τελ Αβίβ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσημα ότι θα στείλει εκατοντάδες αεροπλάνα, πλοία και φορτηγά γεμάτα όπλα για να υποστηρίξει τους φόνους και τις μαζικές δολοφονίες που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα», είπε.

Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης δήλωσε επίσης ότι είναι «ντροπή» το γεγονός ότι μόνο 20 φορτηγά με βοήθεια έχουν επιτραπεί στη Γάζα από το ελεγχόμενο από την Αίγυπτο πέρασμα της Ράφα και επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι «η περιοχή θα ξεφύγει από τον έλεγχο» εάν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αρνηθούν να σταματήσουν τη «γενοκτονία» στη Γάζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments