Πολιτική

Κουμουνδούρου: Στο «κόκκινο» η σύγκρουση προσώπων και τάσεων

Κουμουνδούρου: Στο «κόκκινο» η σύγκρουση προσώπων και τάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η σύγκρουση λαμβάνει πια και "προσωπικά" χαρακτηριστικά.

Κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, να προχωρήσει στη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, με αφορμή δήλωσή του για τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Η σύγκρουση λαμβάνει πια και «προσωπικά» χαρακτηριστικά.

Μετά τη διαγραφή του ο Στ. Τζουμάκας πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «δημοκρατική εκτροπή» και επισημαίνοντας πως «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου», καθώς όπως είπε, παρά τις συγκρούσεις που είχαν πολλές φορές δε διανοήθηκε ποτέ να προχωρήσει στη διαγραφή του.

Στην πιο πρόσφατη εξέλιξη του ενδοκομματικού σπαραγμού, τον τόνο δίνουν η Εφημερίδα των Συντακτών και ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Κυρίτσης: Τεράστιο θέμα για Κασσελάκη αν ισχύει το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ

 

Πιο ειδικά, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ανέβασε στο Χ δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ με τίτλο «Ο Στέφανος Κασσελάκης με τα δικά του λόγια».

Παράλληλα σχολίασε πως «Σήμερα η ΕφΣυν έχει ένα δισέλιδο για το τι υποτίθεται ότι έγραφε ο Στ Κασσελακης στις ΗΠΑ. Αν το δημοσίευμα δεν στέκει η ΕφΣυν έχει τεράστιο πρόβλημα ως εφημερίδα που την διαβάζουν συριζαίοι. Αν το δημοσίευμα στέκει τίποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πρόβλημα με τον πρόεδρο που εξέλεξε».

Σημειώνεται πως στο δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ κάποια σημεία έχουν επισημανθεί με κόκκινο κύκλο και σύμφωνα με την εφημερίδα είναι από δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη όταν ζούσε στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «ο Κασσελάκης φοιτητής ζητά να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το δόγμα του Ρέιγκαν και να ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια (7.7.20070».

Το δεύτερο σημείο όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι όταν ο Κασσελάκης επιχειρηματίας θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και εξαίρει τη μείωση του κατώτατου μισθού (18.2.2012).

”Το σοβαρότερο είναι ότι όταν η συγκυβέρνηση Παπαδήμου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) απέλυε δημοσίους υπαλλήλους, ο Στέφανος Κασσελάκης διαφωνούσε, επειδή θεωρούσε μικρό τον αριθμό των απολυόμενων: «Τα 15.000 άτομα που αποφάσισαν να απολύσουν από το Δημόσιο μέσα στο 2012 μού φαίνονται πάρα πολύ λίγα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει πολύ περισσότερα άτομα και να επένδυαν τα χρήματα στη μείωση της φορολογίας»’.

«Πολλοί επίσης σχολίασαν τη μείωση στον ελάχιστο μισθό. Πρόκειται για άλλο ένα ευαίσθητο θέμα με ανθρώπινες πτυχές, καθώς σίγουρα πολύς κόσμος εξαρτάται από έναν τέτοιο μισθό. Και όμως, αυτό το επίπονο μέτρο πρέπει να θεωρηθεί θετικό επειδή όντως κάνει τη χώρα πιο ανταγωνίσιμη και συγχρόνως διατηρεί μικρές εταιρείες εν ζωή».

Τζουμάκας: Δημοκρατική εκτροπή

 

Από την πλευρά του, μετά τη διαγραφή του, ο Στέφανος Τζουμάκας πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «δημοκρατική εκτροπή» και επισημαίνοντας πως «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου», καθώς όπως είπε, παρά τις συγκρούσεις που είχαν πολλές φορές δε διανοήθηκε ποτέ να προχωρήσει στη διαγραφή του.

Σφοδρή κριτική Σκουρλέτη

Μετά τον Ν. Φίλη, σήμερα ήταν η σειρά του Πάνου Σκουρλέτη να επικρίνει τον Στ. Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα, σχολιάζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αντί να είναι ενωτικός, μας επιτίθεται».

Υιοθέτησε τη διχαστική προσέγγιση. Κακώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι σαν εμένα κάναμε face control ή είχαμε “αριστερόμετρο”. Ο κ. Κασσελάκης εγκάλεσε όσους έκαναν πράξη το “πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα”. Ποιος; Αυτός που ούτε καν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2012;”.

Συμπλήρωσε ότι «Δεν είναι θέμα του κ. Κασσελάκη το θέμα της κρίσης. Από το 2017 και μετά συζητήσαμε ποτέ; Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση να πεις μόνο για 4 άδειες τηλεοπτικών σταθμών, λέγαμε στον κ. Παππά, αλλά “βγήκε μέσα από το κόμμα” και μετά έπρεπε να απολογούμαστε που πήγαμε να βάλουμε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Είπε κανείς γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;».

Ο Πολάκης σε ρόλο «πολιτικού σωματοφύλακα» του Κασσελάκη

Αυτή η αποστροφή του έδωσε την αφορμή στον Π. Πολάκη, που ως γνωστόν έχει τοποθετηθεί από τον Στ. Κασσελάκη ως υπερτομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, να του επιτεθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς με ανάρτησή του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Παύλος Πολάκης αποκαλεί τον Πάνο Σκουρλέτη «άσχετο» και «ανεπάγγελτο» παραθέτοντας τα τρία χειρουργεία που έκανε τις τελευταίες 10 ημέρες.

«Εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρά όλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στο Μητσοτακη που ασκώ 4 χρόνια τώ ρα!! Εσυ τι ακριβώς κάνεις;; Γιατί εγώ είχα αξία και πριν τα αξιώματα και θα έχω και μετά από αυτα!! Μερικοί μερικοί είχατε πριν ή θα έχετε μετά;;;» συνεχίζει την επίθεσή του προς τον Πάνο Σκουρλέτη ο Παύλος Πολάκης και καταλήγει:

«Θελουμε να συσπειρώσουμε την κοινωνία και τους ανθρωπους της πραγματικης γνώσης και επιστημοσυνης και οχι τους δήθεν και τους τίποτα που «και εμείς θα βάζαμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments