Αθλητισμός

ΠΑΟ – Ρεν: Οι τεράστιες ευκαιρίες του ”τριφυλλιού” που δεν τα κατάφερε

ΠΑΟ – Ρεν: Οι τεράστιες ευκαιρίες του ”τριφυλλιού” που δεν τα κατάφερε

Πηγή Φωτογραφίας: EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΡΕΝ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ευκαιρίες, δεν βρήκε γκολ και ήταν αναγκασμένος να κυνηγάει στο σκορ τη Ρεν που ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις

Η Ρεν με όπλο τις αντεπιθέσεις αλλά και τα “γρήγορα” γκολ που σημείωσε στις αρχές των δύο ημιχρόνων κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το “Απόστολος Νικολαϊδης”.

Βέβαια, για να παραμείνει μέχρι το τέλος το 1-2 χρειάστηκε και ο Παναθηναϊκός να μην αξιοποιήσει τις πολλές καλές στιγμές που είχε για να πετύχει γκολ και να μην έχει σύμμαχο και την τύχη στο δοκάρι στο 90’+7′ του Μλαντένοβιτς και στην ευκαιρία μετά του Μαντσίνι.

Ηταν ένα παιχνίδι που έπαιρνε κατά διαστήματα έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός είχε ενέργεια στην επίθεση αλλά όχι και την απαραίτητη προσοχή την ώρα της εκτέλεσης.

Tα σχέδια του Γιοβάνοβιτς

Με Μπρινιόλι στην εστία ήταν ο Παναθηναϊκός. Η τετράδα της άμυνας ήταν με Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς. Ο Αράο, ο Τσέριν και ο Τζούρισιτς ήταν στους χαφ και στην επίθεση ο Ιωαννίδης με τον Παλάσιος και τον Μπερνάρ.

Ευκαιρία ο Παλάσιος, γκολ η Ρεν

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 7’ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Παλάσιος που σούταρε άουτ.

Η Ρεν ήταν αυτή που σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 8’ ο Γκουιρί έκανε το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης στο 13’ είναι και δοκάρι. Με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 16’, ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Μετά από προσπάθεια του Γεντβάι, η μπάλα φτάνει στον Μπερνάρ που σουτάρει στα σώματα. Στο 24’ ωραία εκτέλεση του φάουλ από τον Τσέριν, ο Ματαντά έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την προσοχή την ώρα της τελικής προσπάθειας και ενώ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, έψαχνε τρόπο να κάνει τελική. Η Ρεν έπαιζε με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, στο 35’, ο Μάτιτς έκανε το σουτ, ο Μπρινιόλι απέκρουσε

Ευκαιρίες για το 1-1

Ο Παναθηναϊκός με το πρώτο ημίχρονο να μπαίνει στην τελική του ευθεία, βρήκε πάλι ρυθμό και είχε σπουδαίες ευκαιρίες για το γκολ. Στο 41’ με τον Ιωαννίδη. Ο Μπερνάρ έκανε ωραία προσπάθεια, ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ, ο Ματαντά είχε καλή θέση. Στο 42’ με τον Τζούρισιτς. Μετά από προσπάθεια του Βαγιαννίδη, ο Τζούρισιτς, δεν κάνει καλό τελείωμα και ο Ματαντά μπλόκαρε.

Μπήκε με γκολ στο β’ μέρος η Ρεν

Η Ρεν, όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Και αυτό το γκολ ήρθε ακόμη πιο νωρίς, μόλις στο 5ο λεπτό του δευτέρου μέρους. Η Ρεν έκανε στο 50’ το 0-2 με τον Καλιμουεντό. Ο Παναθηναϊκός έψαξε να βρει γρήγορα τρόπο να φτιάξει την ψυχολογία του.Στο 58’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι. Το κέρδισε ο Παλάσιος από τον Ασινιόν, σε μια φάση που την τσέκαρε ο διαιτητής, ο Πορτογάλος, Πινέιρο στο VAR. Μετά τον έλεγχο, ο Ιωαννίδης εκτέλεσε το πέναλτι και ο Παναθηναϊκός βρήκε στο 61’ το γκολ που έψαχνε τόση ώρα και έγινε το 1-2.

Τρεις αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς

Μετά το γκολ, ο Γιοβάνοβιτς έκανε τρεις αλλαγές. Αϊτόρ, Βιλένα και Μαντσίνι μπήκαν στο παιχνίδι αντί των Μπερνάρ, Τσέριν και Παλάσιος. Ο Παναθηναϊκός είχε ώρα μπροστά του σε ένα παιχνίδι που άλλαζε τα δεδομένα του αρκετά συχνά.

Οι αποκρούσεις του Μπρινιόλι

Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ και η Ρεν ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 70’ έκανε μεγάλη απόκρουση ο Μπρινιόλι.

Ο Καλιμουεντό έκανε το πλασέ και ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ. Κι από το κόρνερ, ο Ομορί έπιασε την κεφαλιά, άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τις ευκαιρίες. Στο 73’ ο Ιωαννίδης είναι κοντά στο 2-2, η μπάλα πάει κόρνερ. Ο Μπρινιόλι είχε μία ακόμη σπουδαία επέμβαση στο 82’ σε σουτ του Γκουιρί.

Μέσα και ο Σπόραρ, με δύο φορ

Ηταν ένα διάστημα στο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός τα έδινε όλα για να βρει γκολ ισοφάρισης. Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο παιχνίδι στο 74’ τον Σπόραρ στη θέση του Τζούρισιτς και ο Παναθηναϊκός έπαιζε πλέον με Ιωαννίδη και Σπόραρ μαζί. Οι Πράσινοι είχαν συνεχώς παίκτες-σημεία αναφοράς στις επιθέσεις που έκαναν, ο Ιωαννίδης ήταν ένας από αυτούς με τους γηπεδούχους να ψάχνουν να βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν. Ζήτησαν γκολ ισοφάρισης μέχρι το τέλος. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Σπόραρ δεν πρόλαβε το πλασέ και μπλόκαρε ο Ματαντά.

Δοκάρι στην τελευταία φάση

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι ευκαιρία για το 2-2. Η μπάλα πήγε στο δοκάρι σε σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς, στην επιστροφή ο Μαντσίνι χάνει την ευκαιρία.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Μπερνάρ (61’ Αϊτόρ), Τσέριν (62’ Βιλένα), Τζούρισιτς (74’ Σπόραρ), Παλάσιος (62’ Μαντσίνι), Αράο, Ιωαννίδης

Ρεν: Μανταντά, Ασινιόν, Ομορί, Μπελοσιάν, Τριφέρ (80′ Τεάτ), Μπουριζό (30’ λ.τ. Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φε (46’ Ρίντερ), Μπλας, Καλιμουεντό (80′ Ντουέ), Γκουιρί (90’+2′ Τεριέ)

ΠΗΓΗ: NOVASPORTS.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments