Διεθνή

Η Χαμάς προτείνει απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα πενθήμερη εκεχειρία [vid]

Η Χαμάς προτείνει απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα πενθήμερη εκεχειρία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ από συγγενείς ομήρων της Χαμάς που κρατούνται στη Γάζα, 26/10/2023. Φωτ. REUTERS/Tomer Appelbaum

Η Χαμάς προτείνει την απελευθέρωση ξένων (μη Ισραηλινών) ομήρων με αντάλλαγμα μια πενθήμερη κατάπαυση του πυρός δήλωσε στους Financial Times το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Αλ Μπαρακέχ.

Η Χαμάς προτείνει την απελευθέρωση ξένων (μη Ισραηλινών) ομήρων με αντάλλαγμα μια πενθήμερη κατάπαυση του πυρός δήλωσε στους Financial Times το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Αλ Μπαρακέχ. Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν πρόσθετοι όροι για την απελευθέρωση Ισραηλινών αμάχων, ενώ δεν θα απελευθερωθεί κανένας Ισραηλινός στρατιώτης. 

«Η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει κανέναν Ισραηλινό στρατιώτη», ξεκαθάρισε ο κ. Μπαρακέχ. «Αυτούς τους κρατάμε για ανταλλαγή (κρατουμένων)» διευκρίνισε ο κορυφαίος άραβας αξιωματούχος που ζει εξόριστος στο εξωτερικό.

«Όποιος ειλικρινά και γνήσια ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών θα πρέπει να απαιτήσει την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Τελεία», διεμήνυσε πάντως ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος, απορρίπτωντας την πρόταση της Χαμάς.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε από όλον τον κόσμο «να αναλάβει αμέσως δράση» για να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί που εντάθηκαν σημαντικά απόψε στον θύλακα αυτόν.

«Ζητάμε από τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες και από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν τώρα για να σταματήσουν τα εγκλήματα και η σφαγή του λαού μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία και οι χερσαίες δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας. «Τις τελευταίες ώρες εντείναμε τις επιθέσεις στη Γάζα» είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, μιλώντας στην ισραηλινή τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, η Πολεμική Αεροπορία εξαπολύει πλήγματα σε σήραγγες της Χαμάς και σε άλλες υποδομές.

«Εκτός από τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους απόψε», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτή θα είναι η αρχή των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments