Αθλητισμός

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για 8η φορά στην καριέρα του

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για 8η φορά στην καριέρα του

Πηγή Φωτογραφίας: Paris St Germain's Lionel Messi, pictured in 2021 after winning the Ballon d'Or award, was not nominated in 2022. © Benoit Tessier, Reuters

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έκανε την απονομή στον Μέσι - Η Ισπανίδα Αϊτάνα Μπονμάτι της Μπαρτσελόνα πήρε από τα χέρια του Νόβακ Τζόκοβιτς τη Χρυσή Μπάλα στις γυναίκες

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι ο Λιονέλ Μέσι αφού του απονεμήθηκε, από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, για 8η φορά στην καριέρα του η Χρυσή Μπάλα.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής που το 2022 οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είναι ο μοναδικός στην ιστορία με 8 «τρόπαια» και ακολουθεί με 5 ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από 3 Χρυσές Μπάλες έχουν ο Μισέλ Πλατινί, ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν.

View this post on Instagram

A post shared by JE (@just_edits6969)

Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που έφτασε στην εκδήλωση μαζί με την σύζυγό του Αντονέλα και τους τρεις γιους τους, άφησε 2ο στην ψηφοφορία τον Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος κέρδισε 4 τίτλους (και το Champions League) με την Σίτι και τη σεζόν 2022-23 πέτυχε 56 γκολ (κέρδισε το βραβείο Γκερντ Μίλερ).

View this post on Instagram

A post shared by B L A C K TORC (@black.torc)

Στην ομιλία του ο Λιονέλ Μέσι αφιέρωσε το βραβείο σε όλη την Αργεντινή και στον Ντιέγκο Μαραντόνα που γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1960.Ο Μέσι είναι ο μοναδικός παίκτης από την Αργεντινή που έχει κερδίσει το βραβείο που θέσπισε το 1956 το περιοδικό «France Football». Πλέον η Αργεντινή έχει 8 βραβεία και άφησε στην 2η θέση με 7 χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία που έχουν περισσότερους από έναν νικητή!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments