Διεθνή

IDF: Γράφημα με τις ρουκέτες της Χαμάς – Αυτά τα όπλα χρησιμοποιεί η οργάνωση [pics]

IDF: Γράφημα με τις ρουκέτες της Χαμάς – Αυτά τα όπλα χρησιμοποιεί η οργάνωση [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Palestinian Hamas militants take part in an anti-Israel rally in Gaza City May 22, 2021. REUTERS/Mohammed Salem

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αναλύουν τους τρεις τύπους ρουκετών που εκτοξεύει η Χαμάς

Ρουκέτες μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, είναι μεταξύ των όπλων που χρησιμοποιεί η Χαμάς και παρουσίασαν σήμερα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Στην ανάρτηση φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πολύ καλά το οπλοστάσιο της Χαμάς και πολλές λεπτομέρειες για τις ρουκέτες που χρησιμοποιούν.

Ειδικότερα, ο IDF αναλύει τους τρεις τύπους ρουκετών που εκτοξεύει η οργάνωση καθώς και τις απώλειες που μπορούν να προκαλέσουν.

Ρουκέτες μικρού βεληνεκούς Qassam

Η οργάνωση κατασκευάζει η ίδια και χρησιμοποιεί αυτές τις ρουκέτες από το 2001. Μπορούν να πλήξουν οικισμούς κοντά στη Γάζα (έχουν εύρος 15-20 χιλ) και να θέσουν σε κίνδυνο μέχρι και 70.000 πολίτες.

Ρουκέτες μεσαίου βεληνεκούς Fajr-5

Χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, από το 2014 και δεν είναι δικής της κατασκευής – πιθανότατα «εισάγονται λαθραία» στη Λωρίδα της Γάζας.

Έχουν εύρος 20-80 χλμ και μπορούν να πλήξουν έως και 4.000.000 πολίτες.

Ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς Μ-302 και Ayyash-250

Πρόκειται για τις πιο καταστροφικές ρουκέτες της Χαμάς, που μπορούν να πλήξουν οπουδήποτε σημείο του Ισραήλ.

Φέτος χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον πόλεμο κατά του Ισραήλ  και έπληξαν περιοχές της Χάιφα και του Ειλάτ, 170 χλμ μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Σε αυτά ξοδεύει δισεκατομμύρια η Χαμάς, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους και σκοτώνοντας αδιακρίτως. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι ξοδεύει το Ισραήλ τα χρήματά του;» γράφει ο Ισραηλινός στρατός στην ανάρτησή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments