Διεθνή

Ισραήλ: Ρουκέτα της Χαμάς έπεσε κοντά σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στην πόλη Σντερότ

Ισραήλ: Ρουκέτα της Χαμάς έπεσε κοντά σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στην πόλη Σντερότ

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot, Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, κοντά σε σημείο όπου βρίσκονται ανταποκριτές από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Η ρουκέτα χτύπησε αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής

Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, κοντά σε σημείο όπου βρίσκονται ανταποκριτές από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ρουκέτα χτύπησε αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής.

Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί δεκάδες δημοσιογράφοι

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 31 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου και την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ανάμεσά τους 26 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος, ανέφερε η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η CPJ, που καταγράφει τα θύματα στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα του Λιβάνου, καταμέτρησε επίσης οκτώ τραυματίες και εννέα δημοσιογράφους που αγνοούνται ή κρατούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο απολογισμός είναι ο πιο φονικός για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν αυτή τη σύγκρουση από την ίδρυση της CPJ το 1992, ανέφερε ακόμη.

Η Επιτροπή διευκρίνισε επίσης πως έρευνες και επαληθεύσεις είναι σε εξέλιξη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εξαφάνιση ή ο θάνατος άλλων δημοσιογράφων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments