Nέα της αγοράς

General Motors: Σχεδιάζει επενδύσεις 13 δισ. δολ. σε ηλεκτρικά οχήματα

General Motors: Σχεδιάζει επενδύσεις 13 δισ. δολ. σε ηλεκτρικά οχήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot general motors, Επένδυση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ

Η GM επενδύει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Orion έξω από το Ντιτρόιτ

Επένδυση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια μπαταριών της περιλαμβάνει η προσωρινή συμφωνία της General Motors Co. με την οποία τερματίζεται η έξι εβδομάδων απεργία που είχε προκηρύξει το συνδικάτο United Auto Workers.

Η GM επενδύει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Orion έξω από το Ντιτρόιτ, δήλωσε το Σάββατο το συνδικάτο. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει επίσης 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων στο Σπρινγκ Χιλ του Τενεσί, όπου η εταιρεία κατασκευάζει ήδη το Cadillac Lyriq EV.

Η συμφωνία περιλαμβάνει βήματα προς την κατεύθυνση της αύξησης των παροχών για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια μπαταριών EV. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια μπαταριών της κοινοπραξίας Ultium Cells LLC της GM θα επαναπροσληφθούν από την αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της συμφωνίας. Στη συνέχεια θα μισθωθούν πίσω στην κοινοπραξία μπαταριών και θα αμείβονται με τουλάχιστον το 75% του ανώτατου μισθού στα εργοστάσια της Κύριας Συμφωνίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη General Motors (@generalmotors)

Οι εργαζόμενοι που κάποτε εργάζονταν στο κλειστό πλέον εργοστάσιο συναρμολόγησης της GM στο Lordstown του Οχάιο, μπορούν να μεταφερθούν στο εκεί εργοστάσιο της Ultium.

«Συνάδελφοι, κερδίσαμε αυτόν τον γύρο. Αλλά αν θέλουμε να κερδίσουμε και τον επόμενο και τον μεθεπόμενο, το εργατικό κίνημα πρέπει να ξαναβρεθεί σε αγωνιστική κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της UAW Shawn Fain.

Ο αρχικός βασικός μισθός θα αυξηθεί περίπου 70% μέχρι το τέλος της σύμβασης, ενώ ο ανώτατος μισθός θα αυξηθεί περίπου 33%.

Η απεργία της GM διήρκεσε περισσότερο από τις τρεις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια που προκάλεσε χάος στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και κόστισε στον κλάδο δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία περιλαμβάνει αύξηση του ωρομισθίου κατά 25% συν επιδόματα κόστους διαβίωσης μέχρι το 2028. Το σύμφωνο καταργεί επίσης αρκετές μισθολογικές κλίμακες και εντάσσει επιπλέον εργαζόμενους στην κύρια συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ultium Cells, που ανήκει στην GM και την κορεατική LG Energy Solution.

Τα εργοστάσια που κατασκευάζουν κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και άλλα εξαρτήματα για συμβατικά οχήματα θα καταργηθούν σταδιακά σε βάθος πολλών ετών, καθώς η ζήτηση αυξάνεται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό έχει ωθήσει την UAW σε προσπάθειες συνδικαλισμού των εργαζομένων στα εργοστάσια που παράγουν εξαρτήματα EV.

Οι όροι πρέπει ακόμη να εγκριθούν από τα 46.000 μέλη του συνδικάτου της GM. Σε γενικές γραμμές, η συμφωνία είναι παρόμοια με τις συμφωνίες που υπέγραψαν η Ford Motor Co. και η Stellantis NV, αν και η GM είχε τα δικά της ζητήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει περισσότερους συνταξιούχους από οποιονδήποτε από τους δύο αντιπάλους, καθιστώντας τις βελτιωμένες συνταξιοδοτικές πληρωμές πιο δαπανηρές. Οι έκτακτοι εργαζόμενοι αντιπροσωπεύουν έως και το 10% του εργατικού δυναμικού της GM, έναντι 3% στη Ford.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments