Αθλητισμός

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός μπάσκετ: “Μάγος” Φαλ με ιστορικό ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη [vid]

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός μπάσκετ: “Μάγος” Φαλ με ιστορικό ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364789] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Triple double με ασίστ ο θηριώδης σέντερ στην Πυλαία- Ρεκόρ 29 χρόνων ο Γάλλος

Triple double κατόρθωμα από σέντερ και μάλιστα με ασίστ; Μόνο ο Γιόκιτς στο ΝΒΑ και ο Μουσταφά Φαλ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο θεόρατος σέντερ του Ολυμπιακού, απόψε δίχως την συνδρομή του Μιλουτίνοφ έπρεπε να τα κάνει όλα για την ομάδα του στην Πυλαία. Και τα έκανε: 10 πόντοι (4/4διπ), 10 ριμπάουντ (4 επιθετικά) και 11 ασίστ σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ που ήρθε να μας θυμίσει το αδιανόητο ρεπερτόριο του! Είχε ακόμη 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 27 στο σύστημα αξιολόγησης.

Εννοείτε πως ο 31χρονος σε αυτή τη… διπλοβάρδια (αγωνίστηκε 35:33) δεν άφησε κουβέντα για άλλον MVP, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην επικράτηση με 77-63.

Αν τα λέει καλά η στατιστική; Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο triple double παίκτη του Ολυμπιακού στην Α1. Το προηγούμενο έγινε 29 χρόνια πριν από τον Αλεξάντερ Βολκόφ. Ο περίφημος Ουκρανός φόργουορντ στις 19 Νοέμβρη του 1994 είχε 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη των Ερυθρόλευκων με 129-69 επί των Αμπελοκήπων.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν 77-63 τον «Δικέφαλο του Βορρά» [vid]

Ο Γάλλος έκανε τη διαφορά στην Πυλαία κι απέτρεψε κάθε σκέψη των γηπεδούχων, για την έκπληξη.

Ο Φαλ τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ κι έγινε ο πρώτος «τριπλός» παίκτης στη Basket League, μετά τον Άντονι Χίκι του Ρεθύμνου στις 10 Απριλίου 2019.

Ο ΠΑΟΚ είχε τη διάθεση να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό, αλλά ο Φώτης Τακιανό είδε τον βασικό του σέντερ, Τζαμούνι ΜακΝίς, να αποχωρεί με πρόβλημα μετά από μόλις 41 δευτερόλεπτα. Επίσης, ο Φρίντρικσον δεν ήταν σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός ως το φινάλε.

Όλα τα παραπάνω έδωσαν τη δυνατότητα στον Γιώργο Μπαρτζώκα να δώσει αναβαθμισμένο ρόλο στον Μπραζντέικις και να χρησιμοποιήσει στη θέση «4» τον Κώστα Παπανικολάου. Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του 17χρονου, Τάσου Ροζακέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments