Πολιτική

Μητσοτάκης: Έλαβε πρόσκληση σε Διάσκεψη για τη Γάζα από τον Μακρόν [vid]

Μητσοτάκης: Έλαβε πρόσκληση σε Διάσκεψη για τη Γάζα από τον Μακρόν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ EUMED - 9 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σε Διάσκεψη για τη Γάζα κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι, απήυθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

H Διάσκεψη για τη Γάζα διοργανώνεται την Πέμπτη. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να πάει στο Παρίσι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στη θέση του θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί το πρωί της Τρίτης.

Η Αθήνα συμμετέχει έντονα στις διπλωματικές διεργασίες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Νωρίτερα, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Η κυβέρνηση έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση για τα τεκταινόμενα στη Γάζα, καταδικάζοντας την τρομοκρατία της Χαμάς, και τασσόμενη υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Εντούτοις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του στον  Αμερικανό ΥΠΕΞ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, τασσόμενος υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων για συνεχή ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους.

Να σημειωθεί ότι σήμερα έφθασε και το πρώτο ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κάιρο με τελική κατεύθυνση στη Γάζα. Επίσης συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας, Παρισιού και Λευκωσίας για παροχή απευθείας γραμμής ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης για τη Γάζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments