Nέα της αγοράς

Ξεφορτώνεται τα Yeezy η Adidas – Συνεχίζει τις πωλήσεις το 2024

Ξεφορτώνεται τα Yeezy η Adidas – Συνεχίζει τις πωλήσεις το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: xristika.gr,

Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις των Yeezy από τη γερμανική εταιρεία ανήλθαν σε περίπου 350 εκατ. ευρώ, ενώ λανσάροντας δύο καινούργια προϊόντα από τον Μάιο η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Αργά και με ζημίες στους ισολογισμούς της «ξεφορτώνεται» τα αποθέματα των παπουτσιών Yeezy η Adidas, η οποία διέκοψε πέρυσι αιφνιδιαστικά την εξαιρετικά κερδοφόρα συνεργασία της με τον Ye (Kanye West) ως αποτέλεσμα μιας σειράς αναρτήσεών του με αντισημιτικά σχόλια.

Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις των Yeezy από τη γερμανική εταιρεία ανήλθαν σε περίπου 350 εκατ. ευρώ, ενώ λανσάροντας δύο καινούργια προϊόντα από τον Μάιο η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 750 εκατ. ευρώ. «Η απόδοσή μας τώρα δεν είναι αρκετά καλή, αλλά έχουμε πει από την αρχή ότι απαιτείται χρόνος για να επαναφέρουμε αυτή τη φανταστική μάρκα και εταιρεία στο σημείο όπου βρισκόταν: Στην κορυφή ως η καλύτερη αθλητική μάρκα στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bjorn Gulden.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει πουλήσει το 40% των αποθεμάτων σε Yeezy, τα οποία διατηρεί σε διάφορες αποθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο και τώρα εκκρεμούν προϊόντα αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ. Ο Gulden ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία θα σταματήσει να διοχετεύει τα αποθέματα φέτος και ότι θα συνεχίσει το 2024.

«Προφανώς ελπίζουμε ότι μπορούμε να λανσάρουμε περισσότερα προϊόντα του χρόνου και ότι μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να δωρίσουμε» τα έσοδα σε ομάδες κατά της ρητορικής μίσους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, οικονομικά, δεν έχουμε πάρει αυτή την απόφαση», προσέθεσε.

Η εταιρεία αναθεώρησε τις προβλέψεις της για λειτουργικές ζημίες περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2023.

Σημειώνεται πως πριν τις κυκλοφορίες των δύο προϊόντων φέτος, η Adidas είχε μιλήσει με λιανεμπόρους, καταναλωτές και εβραϊκές οργανώσεις, σύμφωνα με το Bloomberg. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, η Adidas είχε δωρίσει ή συγκεντρώσει συνολικά 140 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ένα μεγάλο μερίδιο θα διατεθεί σε μια νέα οντότητα, η οποία θα διαχειρίζεται τις μελλοντικές δωρεές.

Η διακοπή των σχέσεων με τον Ye

O Ye συνεργαζόταν με την Adidas από το 2013 για την ανάπτυξη των παπουτσιών Yeezy. Η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία τους, έπειτα από τα προσβλητικά μηνύματα που δημοσίευσε ο ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μπορώ να κάνω αντισημιτικά σχόλια — και η Adidas δεν μπορεί να με εγκαταλείψει», δήλωνε ο Ye χωρίς να φοβάται για διακοπή της συνεργασίας, καθώς οι πωλήσεις των Yeezy αποτελούσαν το 4% έως 8% του συνόλου στην Adidas.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments