Γεωπολιτικά

BBC: 36.325 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022

BBC: 36.325 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιεί η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ρωσικό ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών και η οποία αντλεί στοιχεία από ανοιχτές πηγές

Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιεί η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ρωσικό ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών και η οποία αντλεί στοιχεία από ανοιχτές πηγές, από το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 

Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιεί η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ρωσικό ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών και η οποία αντλεί στοιχεία από ανοιχτές πηγές, από το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 έχουν ταυτοποιηθεί τα ονόματα 36.325 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης ταυτοποίησαν τα ονόματα 3.755 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών ήταν περισσότεροι από 370 αξιωματικοί, 2 στρατηγοί και 32 στρατιωτικοί με το βαθμό του συνταγματάρχη και αντισυνταγματάρχη.

Η ρωσική υπηρεσία του BBC επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός των Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά την ουκρανική αντεπίθεση είναι ο ελάχιστος των ρωσικών απωλειών. Στον αριθμό αυτό συμπεριλήφθηκαν μόνο εκείνοι για τους οποίους αναφέρονται στις νεκρολογίες οι συγκεκριμένες συνθήκες θανάτου, ή εκείνοι των οποίων η ημέρα θανάτου συμπίπτει με τις ημερομηνίες της αντεπίθεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments