Αθλητισμός

Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Πρώτη Ελληνίδα η Πριβιλέτζιο, νικήτρια η Ατανάνε [vid]

Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Πρώτη Ελληνίδα η Πριβιλέτζιο, νικήτρια η Ατανάνε [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364973] 40ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2023 / ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η Μαροκινή Σουκάινα Ατανάνε είναι η νικήτρια στην κούρσα των γυναικών στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τρίτη στο σύνολο και πρώτη Ελληνίδα η Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

H Σουκάινα Ατανάνε από το Μαρόκο έκανε την έκπληξη στις γυναίκες στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αφού ήταν εκείνη που πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 2:31.52, με την Γιεπτσιρτσιρ από την Κένυα να τερματίζει δεύτερη σε 2:32.19.

Πρώτη Ελληνίδα και τρίτη στο σύνολο ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία τερμάτισε σε 2:43.19.

Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Νικητής ο Έντουιν Κίπτο με ρεκόρ διαδρομής [vid]

Ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο είναι ο νικητής του φετινού 40ού Μαραθώνιου της Αθήνας, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κλασική διαδρομή και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.

Ο 30χρονος δρομέας τα έδωσε όλα στο φινάλε και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ. Συγκεκριμένα, ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο τερμάτισε σε 2:10.34 με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 2:10.37.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του Κιλίμο και στην τρίτη ο Κιτσάνα, οι οποίοι ήταν κοντά στον Κίπτο μέχρι το 30χλμ όταν και έκανε το ξεκόλλημα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», είπε χαρακτηριστικά ο Κίπτο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments