Αθλητισμός

Ντουαμένα: Φορ υψηλών προδιαγραφών, αλλά με εύθραυστη καρδιά

Ντουαμένα: Φορ υψηλών προδιαγραφών, αλλά με εύθραυστη καρδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Εγκατέλειψε πρόωρα τα εγκόσμια κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Καθημερινά πήγαινε κόντρα στις πιθανότητες για ζωή. «Θέλω να παίξω όσο έχει αποφασίσει ο Θεός». Τον ευχαριστούσε για κάθε μέρα που ζούσε.

Εγκατέλειψε πρόωρα τα εγκόσμια κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο

Εγκατέλειψε πρόωρα τα εγκόσμια κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Καθημερινά πήγαινε κόντρα στις πιθανότητες για ζωή. «Θέλω να παίξω όσο έχει αποφασίσει ο Θεός». Τον ευχαριστούσε για κάθε μέρα που ζούσε.

Ο πρώτος σκόρερ του αλβανικού πρωταθλήματος με την φανέλα της Εγνατία, Ράφαελ Ντουαμένα κατέρρευσε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Παρτιζάνι. Ξεψύχησε στη διακομιδή του στο νοσοκομείο του Καβάγιε. Ήταν μόλις 28 ετών.

Ο Ντουαμένα μόνο τυχαίος φορ δεν ήταν. Στα 19 του ανήκε στο δυναμικό της Red Bull Salzburg, ενώ το 2016 με τη φανέλα της Αούστρια Λουστενάου σημείωσε 18 γκολ σε 20 ματς! Τότε άρχισαν τα προβλήματα για τον Γκανέζο στράικερ, ο οποίος ενώ είχε κληθεί οχτώ φορές μέσα σε έναν χρόνο στην εθνική ομάδα της χώρας του, σκοράροντας δύο γκολ, διαγνώσθηκε το 2017 με καρδιακά προβλήματα.

Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε την καριέρα του στην ελβετική Ζυρίχη, όπου έλαμψε πετυχαίνοντας 51 γκολ σε 21 συμμετοχές. Η μεταγραφή από την ελβετική ομάδα στην Μπράιτον «ναυάγησε» λόγω ιατρικών.

Το ίδιο συνέβη και το 2019, αφού ο δανεισμός του στην ισπανική Ρεάλ Σαραγόσα διεκόπη άδοξα. Το ταλέντο δεν του έλειπε και οι ειδικοί έκαναν λόγο για φορ μεγάλης κλάσης που θα έφτανε ψηλά, εάν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τον Ιανουάριο του 2020 και ενώ ο Ντουαμένα αγωνίζονταν στη Λεβάντε υπεβλήθη σε επέμβαση προκειμένου να του εμφυτευτεί απινιδωτής, ο οποίος επέτρεπε στην ομάδα του να παρακολουθεί την καρδιά του κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Τον Οκτώβριο του 2020 και ενώ ανήκε στην Βέιλε, ο σύλλογος της Δανίας προχώρησε στη λύση του συμβολαίου του, λόγω των του μεγάλου ρίσκου που υπήρχε για την υγεία του, αφού τα σημάδια δεν ήταν ελπιδοφόρα.

Την αμέσως επόμενη σεζόν μεταπήδησε στην αυστριακή Μπλάου-Βάις Λιντς. Τον Οκτώβριο του 2021 ο Ντουαμένα έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Χάρτμπεργκ.

Αν και ανάρρωσε την επόμενη μέρα, ο Γκανέζος φορ έμεινε εκ νέου εκτός αγωνιστικής δράσης, αφού η ομάδα του έκρινε πως για λόγους υγείας δεν θα μπορούσε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

«Ενημερώσαμε τον παίκτη και την διοίκηση ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.

Λυπούμαστε πολύ για αυτόν. Εκτός από την Σάλτσμπουργκ, δεν θα βρείτε παίκτη με την ποιότητα ενός υγιούς Ραφαέλ Ντουαμένα σε όλη την Αυστρία.

Είναι κρίμα που μάλλον πρέπει να επεξεργαστεί την οριστική απόσυρση του από την ενεργό δράση. Είναι υπέροχος τύπος, έχει σπουδαίο χαρακτήρα. Γι’ αυτό η απόφαση είναι ακόμη πιο δύσκολη για εμάς», είχε τονίσει ο αθλητικός διευθυντής Τίνο Βάβρα.

«Θέλω να κάνω άλλον έναν έλεγχο τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες. Αν όλα είναι εντάξει, θα επιστρέψω στο γήπεδο και θα παίξω. Πάντα έπαιζα χωρίς κανένα πρόβλημα», είχε δηλώσει ο Αφρικανός επιθετικός που δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του δίχως το ποδόσφαιρο.

Ο Ντουαμένα γνώριζε πως η απόφαση να συνεχίσει δεν θα ήταν αποκλειστικά δική του επιλογή, καθώς οι γιατροί έπρεπε να του ανάψουν το πράσινο φως.

Το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό είχε ως συνέπεια να μην τον εμπιστεύονται ευυπόληπτοι σύλλογοι, μολονότι ο υγιής Ντουαμένα θα μπορούσε αγωνίζεται ακόμη και σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η αλβανική Εγνατία τον εμπιστεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Ο Ντουαμένα με το «καλημέρα» έκανε την διαφορά στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας σκοράροντας σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, 24 γκολ.

Στην τρέχουσα σεζόν κατέγραψε 12 γκολ σε ισάριθμα ματς, τρία εκ των οποίων στα προκριματικά του Conference League. Το πάθος του Ντουαμένα για το ποδόσφαιρο, αλλά και η ανάγκη για την επιβίωση τον ανάγκασαν να βρίσκεται στο γήπεδο και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα μέχρι να κοπεί άδοξα το νήμα της ζωής του.…

Πηγή: sdna.gr//Γιάννης Γεωργόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments