Nέα της αγοράς

ΟΑΣΑ: 400 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για λεωφορειακές γραμμές σε Ανατολική – Δυτική Αττική

ΟΑΣΑ: 400 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για λεωφορειακές γραμμές σε Ανατολική – Δυτική Αττική

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI /ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ), Πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε νεότερα, εφόσον δεν αλλάξει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, στον μεγάλο διαγωνισμό

Πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε νεότερα, εφόσον δεν αλλάξει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, στον μεγάλο διαγωνισμό

Πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε νεότερα, εφόσον δεν αλλάξει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, στον μεγάλο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο ΟΑΣΑ για την «Παροχή Υπηρεσιών Επιβατικών Μεταφορών με Αστικά Λεωφορεία στην Ανατολική και Δυτική Αττική», αξίας άνω των 400,3 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών με αστικά λεωφορεία στον νομό Αττικής.

Η σύμβαση θα ανατεθεί υπό τη μορφή χωριστών τμημάτων και οι προσφορές είναι δυνατόν να υποβάλλονται από τον ίδιο προσφέροντα οικονομικό φορέα για το ένα ή και για τα 2 τμήματα. Το τμήμα Α «Παροχή Υπηρεσιών Επιβατικών Μεταφορών με Αστικά Λεωφορεία στην Ανατολική Αττική» είναι σύμβαση αξίας 196 εκατ. ευρώ, ενώ το τμήμα Β για «Παροχή Υπηρεσιών Επιβατικών Μεταφορών με Αστικά Λεωφορεία στη Δυτική Αττική» είναι ύψους 204,3 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές έχει προγραμματιστεί να δοθούν έως τις 19 Δεκεμβρίου 2023, ενώ η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 22/12/2023.

Όπως επίσης σημειώνεται στην περίληψη της προκήρυξης, η συνολική διάρκεια της σύμβασης μπορεί να παρατείνεται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Αναθέτοντος Φορέα μέχρι το 50% αυτής, ύστερα από σχετικό αίτημα του αναδόχου που υποβάλλεται εντός οκτώ (8) μηνών πριν από τη λήξη της διάρκειάς της. Σχετικά με την περιγραφή των δικαιωμάτων προαίρεσης, κατά την διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης (για αμφότερα τα τμήματα), ο Αναθέτων Φορέας διατηρεί δικαίωμα να αυξήσει μονομερώς και με τους ίδιους όρους το συγκοινωνιακό έργο έως του ποσοστού 4%.

Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από την ΟΑΣΑ Α.Ε. σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την έγκριση ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης συνολικού ποσού 402,7 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 μέχρι και 2032.

Πηγή: insider.gr//Γιώργος Παπακωνσταντίνου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments