Nέα της αγοράς

Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για διάθεση μέχρι και 182.943.031 υφιστάμενων μετοχών της Εθνικής τράπεζας

Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για διάθεση μέχρι και 182.943.031 υφιστάμενων μετοχών της Εθνικής τράπεζας

Πηγή Φωτογραφίας: [362779] ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΝΟΡΜΑΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την διάθεση μέχρι και 182.943.031 υφιστάμενων μετοχών της Εθνικής τράπεζας όπως ανακοίνωσε το ΤΧΣ, ανοίγοντας την διαδικασία για την πώληση ποσοστού 20% από το σύνολο των 40,39% που ελέγχει το Ταμείο

Αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την διάθεση μέχρι και 182.943.031 υφιστάμενων μετοχών της Εθνικής τράπεζας όπως ανακοίνωσε το ΤΧΣ, ανοίγοντας την διαδικασία για την πώληση ποσοστού 20% από το σύνολο των 40,39% που ελέγχει το Ταμείο. Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο ο πωλητής μπορεί να αυξήσει  κατ’ απόλυτη κρίση κατά έως 18.294.303 μετοχές (το «Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς» (upsize option).

Το εύρος τιμής διάθεσης καθορίστηκε μεταξύ 5 και 5,44 ανά μετοχή και η τιμή θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά, όπως αυτή θα καθοριστεί από τον Πωλητή Μέτοχο, βάσει του αποτελέσματος της Διεθνούς Προσφοράς μετά τη λήξη της περιόδου του βιβλίου προσφορών για τη Διεθνή Προσφορά στις 16 Νοεμβρίου 2023.

Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο οι προσφερόμενες μετοχές θα διατεθούν:

(α) στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές. Η Ελληνική Δημόσια Προσφορά απευθύνεται στο σύνολο του επενδυτικού κοινού στην Ελλάδα, το οποίο χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, ήτοι σε ειδικούς επενδυτές και ιδιώτες επενδυτές.

Ειδικοί επενδυτές είναι εκείνα τα φυσικά πρόσωπα ή οι οντότητες που ορίζονται ως «ειδικοί επενδυτές» κατ’ Άρθρο 2, σημείο (ε) του Κανονισμού Ενημερωτικού Δελτίου (οι «Ειδικοί Επενδυτές»).

Η κατηγορία των ιδιωτών επενδυτών περιλαμβάνει όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα και λοιπές οντότητες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των Ειδικών Επενδυτών (οι «Ιδιώτες Επενδυτές»).

Η Ελληνική Δημόσια Προσφορά απευθύνεται τόσο σε Ιδιώτες Επενδυτές όσο και σε Ειδικούς Επενδυτές στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) του Χ.Α., αλλά μόνο για σκοπούς κατανομής των Προσφερόμενων Μετοχών στους επενδυτές που συμμετέχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά (και όχι για σκοπούς προσδιορισμού της Τιμής Προσφοράς), σύμφωνα με την απόφαση 34/29.06.2018 της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηρίων του Χ.Α. (η «Απόφαση Η.ΒΙ.Π.»). Έως 27.441.455  Κοινές Μετοχές προσφέρονται μέσω της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά από το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κατέχει την ιδιότητα Ιδιώτη Επενδυτή και Ειδικού Επενδυτή ταυτοχρόνως.

Εάν ένας επενδυτής εγγραφεί στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά τόσο ως Ειδικός Επενδυτής όσο και ως Ιδιώτης Επενδυτής, ο επενδυτής αυτός θα αντιμετωπίζεται ως Ιδιώτης Επενδυτής, με εξαίρεση τις εγγραφές που υποβάλλονται μέσω Συμμετεχόντων στο Σ.Α.Τ. για τους ίδιους συλλογικούς καταθετικούς λογαριασμούς κινητών αξιών και στις δύο κατηγορίες επενδυτών.και

(β) εκτός Ελλάδας μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε (i) πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι ειδικοί θεσμικοί αγοραστές (“QIB”) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (οι “ΗΠΑ” ή “Ηνωμένες Πολιτείες”), όπως ορίζονται σύμφωνα με τον Κανόνα 144Α (ο “Κανόνας 144Α”) ή σύμφωνα με άλλη εξαίρεση από ή σε συναλλαγή που δεν υπόκειται στις απαιτήσεις καταχώρισης του Νόμου περί Κινητών Αξιών των ΗΠΑ του 1933, όπως τροποποιήθηκε (ο “Νόμος περί κινητών αξιών των ΗΠΑ”), και (ii) ορισμένοι άλλοι ειδικοί επενδυτές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον Κανονισμό S βάσει του Νόμου περί Κινητών Αξιών των ΗΠΑ (η «Διεθνής Προσφορά» και από κοινού με την Ελληνική Δημόσια Προσφορά, η «Προσφορά»).

Πηγή: moneyreview.gr//Ευγενία Τζώρτζη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments