Πολιτική

Οι επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ

Οι επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [362663] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Όξυνση των αντιπολιτευτικών τόνων, στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία μεταξύ των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι ζήτημα χρόνου η κατάληψη της δεύτερης θέσης και η δημοσκοπική προσπέραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύεται ευρέως ότι αυτό είναι μόνο θέμα χρόνου πριν συμβεί για πρώτη φορά σε λίγα χρόνια, ακόμη και αν τα στοιχεία που έρχονται στο φως άμεσα δεν αλλάζουν τη συσχέτιση μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου πολιτικού κόμματος.

Μέχρι τότε, προέχει η αντιπολιτευτική δουλειά -η οποία έχει ως τελικό στόχο την ολική επαναφορά του κόμματος. Με τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική περιδίνηση, αυτό σημαίνει στην πράξη πως οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν μεγαλύτερη προσοχή από την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ο επικεφαλής του τομέα εργασίας, Γιώργος Μουλκιώτης, εκφράζει σοβαρή αντίδραση στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (“πολιτική αβελτερία; νεοφιλελευθερισμός; και τα δύο; Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απορρίπτει τέτοια επιχειρήματα”). Η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για συριζοποίηση του ΠΑΣΟΚ, γράφοντας πως  το πώς γίνεται να κατηγορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ τον κ. Τσακλόγλου, διότι επανέλαβε δημοσίως το τι προβλέπει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ και αυτό μάλιστα να είναι και η κρυφή αντικοινωνική ατζέντα της ΝΔ”, τι να σας πω, εμένα πάντως με ξεπερνά. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μεγάλη μάχη και πλήρωσε μεγάλο κόστος για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ», και  συμπληρώνει σημειώνοντας πως «είναι κρίμα να προσπαθεί να μοιάζει στον πρώιμο αντιμνημονιακό Σύριζα, την ώρα μάλιστα που αυτός εξαφανίσθηκε».

Και αυτό έχει αναφερθεί ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να παραστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη Θεσσαλία από τον Νίκο Ανδρουλάκη-το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει δύο ηγέτες στη Βουλή, το είδος του αντίπαλου δίδυμου που (στην πραγματικότητα) εμφανίστηκε στην Ολομέλεια πριν από λίγες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας το ζήτημα των τηλεφωνικών επισυνδέσεων ως κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη. 

Σε επίπεδο αντιπολιτευτικών δυνάμεων, η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή δείχνει πως θα το ΠΑΣΟΚ δεν θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επικριτικός έναντι του ΚΚΕ για την επιλογή των προτάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών, που θα συντείνουν, σύμφωνα πάντα με τη Χαριλάου Τρικούπη, στο να συσκοτισθεί η ευθύνη των υπεύθυνων για το τραγικό συμβάν.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία επίσημου σχολιασμού δεν σημαίνει πως στα κεντροαριστερά πηγαδάκια δεν κυκλοφορούν σκέψεις και απόψεις για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα ή τους σχηματισμούς στα αριστερά του.

«Μας δεσμεύει όλους η δήλωση του προέδρου μας, και η απόφαση του συνεδρίου ότι στο ΠΑΣΟΚ δε θα επιστρέψουν γενίτσαροι. Ο κόσμος θα μας ψηφίσει για την αξιοπιστία μας. Δε θα μας ψηφίσει επειδή κάποιοι πηγαινοέρχονται στα κόμματα. Αυτό είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ και το πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ο. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments