Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: 24 μονάδες μπροστά η ΝΔ, ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ [vid]

Δημοσκόπηση Alco: 24 μονάδες μπροστά η ΝΔ, ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Τα ποσοστά της δημοσκόπησης της Alco φέρνει στη δημοσιότητα το «Europe Elects». Eιδικότερα, στην ανάρτηση η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με 39% και 24 μονάδες μπροστά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται από κοινού στη δεύτερη θέση με 15%. Τρίτο βρίσκεται το ΚΚΕ με διψήφιο ποσοστό, στο 10%, ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 6%.

Eιδικότερα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με 39% και 24 μονάδες μπροστά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται από κοινού στη δεύτερη θέση με 15%

Τα ποσοστά της δημοσκόπησης της Alco φέρνει στη δημοσιότητα το «Europe Elects». Eιδικότερα, στην ανάρτηση η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με 39% και 24 μονάδες μπροστά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται από κοινού στη δεύτερη θέση με 15%. Τρίτο βρίσκεται το ΚΚΕ με διψήφιο ποσοστό, στο 10%, ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 6%.

Η «Νίκη» βρίσκεται στο 4%, οι «Σπαρτιάτες» στο 3%, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ το ΜέΡΑ25 προσμετράται στο 2%.

Πώς αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο ή αναφορά για τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα γεγονότα στα κόμματα των αντιπάλων του για λόγους πολιτικής κουλτούρας και πολιτικής ουσίας.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι η ηγεσία της Κεντροαριστεράς αγνοεί τα νέα δεδομένα. Η συνεχιζόμενη κρίση στην αντιπολίτευση ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο απώτερος στόχος δεν είναι άλλος από το να επανέλθει ως σημαντικός παίκτης στην πολιτική σκηνή, ως θεμελιώδης εναλλακτική και προοδευτική πρόταση έναντι της ΝΔ. Στη Χαριλάου Τρικούπη, περιμένουμε την επόμενη δημοσκόπηση, πιστεύοντας ότι αν συνεχιστούν οι τάσεις που έχουν ήδη παρατηρηθεί, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα μειωθεί, αλλά ίσως και να εξαφανιστεί.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν αναφέρεται μόνο στο αριστερό κομμάτι της ομπρέλας της απόσχισης ή στο ενδεχόμενο ενός “6+6”.  Άλλωστε, η στάση της απέναντι στους αποχωρήσαντες θα φανεί συνολικά όταν όλοι πάρουν τις αποφάσεις τους. Πάντως, το ύφος που παρουσιάζεται στην Κεντρική Επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κατ’ ουσίαν μια “ώθηση” για να επενδύσει κανείς στη σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ, στη λογική ενός πολιτικού κόμματος που συνεχίζει να υπάρχει σταθερά και με διακριτό πολιτικό στίγμα, παρά τα όσα βίωσε την τελευταία δεκαετία και προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments